Ponedeljak 22.10.2018.
19:38 >> 21:40h
Vestionline

Grandiozni doček odbojkaških gracija (VIDEO)

OSS
Četiri godine u vlasništvu Srbije


Oko 10 000 ljudi ispratilo je zlatne devojke. Kao nagrada za lep doček, poslate su lopte sa potpisima.
 
Još jedan fantastičan doček priredili su građani Srbije ženskoj seniorskoj reprezentaciji, koja je u Japanu osvojila titulu prvaka sveta. Prva ženska selekcija koja se popela na balkon Starog Dvora u Beogradu 2006, ponovo se našla na mestu gde se okupljaju najbolji sportisti Srbije. 

Pre početka svečanosti, najbolje odbojkašice Srbije su pozdravili prof. dr Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda, Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta Srbije, Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine Beograda, Sandra Pantelić, načelnik Gradske uprave, Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda, Dragana Belojević, gradski sekretar za sport, i Darko Udovičić, v.d. pomoćnika ministra za sport.

Posle muzičkog programa, izašli su članovi stručnog štaba: Aleksandar Vladisavljević; Tim menadžer: Gordan Vilimanović; Fizio: Siniša Mladenović; Kondicioni: Vladimir Banković.

Nakon toga se publici preko video poruke obratila, nažalost povređena Bojane Milenković iz Italije. 

- Dobro veče Beograde, veliki pozdrav svima. Veoma mi je teško što nisam sa vama, ali sam srcem i osmehom tu. Želela bih da se zahvalim svima za podršku. Ovaj san se sanja ceo život, a mi smo ga dosanjale. Hajde da dosanjamo i Tokijo. Napred Srbija ! - izjavila je Milenkovićeva,  u čije ime su saigračice uzele medalju.

Zatim su počele redom da izlaze: Tijana Malešević, Bjanka Buša, Bojana Živković, Brankica Mihajlović, Maja Aleksić, Jovana Stevanović, Ana Bjelica, Teodora Pušić, Silvija Popović, Stefana Veljković, Milena Rašić, zatim Brankica Mihajlović, Tijana Bošković, selektor Zoran Terzić i kapiten Maja Ognjenović sa pehatom u rukama.

Prvo se obratila članica idealne ptorke Milena Rašić, uz specijalni pozdrav Kosovu:

- Dobro veče, Srbijo! Hvala na podršci tokom celog šampionata. Verovali ste u nas i ovo zlato je i vaše. Hvala vam puno. Hvala i svim ljudima iz Republike Srpske i Crne Gore i da pošaljem svu ljubav mom Kosovu.

Usledilo je par reči MVP-a Tijane Boškovič:

- Jako smo srećne. Drago mi je što se posle godinu dana nalazimo na istom mestu, sada sa malo većim povodom. Veliki pozdrav za sve, vi ste naša najveća podrška- izjavila je 21-godišnja korektorka.

Za kraj su se mikrofona latili i tandem koji garantuje medalju selektor Zoran Terzić i Maja Ognjenović.

- Ljubav i podršku osećamo. Imam za vas još jednu molbu, ovo prvenstvo je spec. jer smo osvojili vrh sveta. Sasvim je moguće da neke igračice krenu da razmišljaju da se povuku, a ja od vas tražim mi pomognete da ih zadržim bar do Tokija 2020.- rekao je Terzić.

Maja je dala sve od sebe na terenu, iako je stigla do 34. godine. Odala je priznanje naciji za podršku tokokm turnira. 

- Najbolja ste publika i narod. Bili ste naš vetar u leđa, vi ste naš motiv. Šaljemo vam ljubav, a nadam se da ćemo ispuniti želju Terze i da ćemo biti na okupu 2020.

2024 © - Vesti online