Ponedeljak 22.10.2018.
17:22
S. Mirčić

"Južni vetar" premijerno pred beogradskom publikom

V. Sekulić
Glumačka ekipa filma "Južni vetar"

Pored glavnih glumaca Miloša Bikovića, Miodraga Radonjića i Miloša Timotijevića, novinarima su se obratili i Dragan Bjelogrlić, Srđan Žika Todorović, Jovana Stojiljković kao i scenarista Miloš Avramović.

- Ideja je nastala pre deset godina, iz scenaria filma "Metar asfalta".  Film je inspirisan devedesetim, ali je nastao kao želja da se spoji iskustvo i ovakav žanr koji svi volimo da gledamo. Ovakav žanr je vrlo teško snimati, jer nemamo baš veliku tradiciju. Film obiluje scenama koje su karakteristične za ovakav tip filma, za priču koja govori o lošim odlukama, ali i dobrim namerama - rekao je Miloš Avramović.

Izjavio je da su potpisali ugovor sa jednom televizijskom kućom i da će uskoro početi snimanje serije kao nastavak filma.

Miloš Biković koji u filmu igra Maraša, lokalnog kradljivca automobila, kaže da je svakom glumcu san da igra različite uloge.

- Imali smo zahtevne scene, posebno vožnje. U nekim scenama sam ja vozio dok je za one malo ekstremnije bio potreban kaskader. Igrao sam različite uloge, ali nisam do sada imao prilike da se oprobam kao kriminalac. Mislim da je glavna vrednost filma psihološka uverljivost junaka. Kada mi je Miloš ponudio ulogu i kada sam pročitao scenario znao sam da će ovo biti prava stvar - kaže Biković.

Prema rečima Dragana Bjelogrlića posle mnogo godina imamo nešto novo, nešto što će vratiti publiku i imati mnogo uspeha.

- Posle mnogo godina imamo film koji je privukao pažnju javnosti, ova konferencija za štampu me vraća u neka stara vremena. Ranije nam bioskopi nisu izgledali ovako lepo ali je bilo publike, danas iako su moderni publike nema. Mislim da ovaj film ima to nešto što će tu publiku vratiti - ističe Bjelogrlić.

Zatim se osvrnuo na svoju ulogu u filmu.

- Što se moje uloge tiče, nije mi bio neki izazov jer sam već imao te uloge, međutim kako se scenario razvijao došli smo na ideju koju smo zajedno realizovali, a to je kriminalac koji želi da se povuče, da se izvuče iz sveta kriminala i vodi miran život, a to nije baš lako - kaže Bjelogrlić.

- Jedan od najjačih aduta ovog filma je I njegov glumački ansambl - završio je Bjelogrlić.

Na kraju obraćanja glumačka ekipa se prisetila i Nebojše Glogovca kome je ovo bila poslednja uloga.

Premijera filma "Južni vetar" je 23. oktobra, a karte su već rasprodate. Na repertoarima će se naći od 25.

V. Sekulić
 
2020 © - Vesti online