Ponedeljak 22.10.2018.
21:10
R. R.

Božuri mirišu i na Apeninima

Lična arhiva
Učesnici priredbe

Učestvovao je i lokalni hor iz Barbarana, zanimljivog imena Bolje je pevati, što je dalo posebnu notu saradnji lokalnog stanovništva, njihovih institucija i naših udruženja.

- Manifestaciju smo organizovali s ciljem da se naši ljudi okupe i druže uz muziku, pesmu, stihove i dobru trpezu. To činimo dva-tri puta godišnje, upravo s ciljem da se vidimo, sarađujemo, budemo na okupu bar u ovakvim prilikama, pošto su svakodnevica i obaveze prepreka češćim susretima - navodi Dejan Mitić, predsednik Vidovdana.

On je zadovoljan posetom i zahvaljuje članovima na naporu, trudu i velikoj želji da manifestacija ima dobar odziv.

- Koristim priliku da zahvalim i svim učesnicima u programu, zatim predstavnicima udruženja Kruna, Mokranjac, Kapija Šumadije i Srpskog kluba ribolovac, a pogotovu fotografima Nenadu Martinoviću i Vojčetu Nestoroviću koji su naši verni pratioci.

Ovu zanimljivu manifestaciju podržala je i opština Barbaran. Nije izostala ni domaća, tradicionalna kuhinja, tako da gosti nisu ostali gladni.

Luka voli Srbiju

Dejan Mitić je posebo istakao učešće Luke Kraka, italijanskog studenta, koji je za diplomski rad izabrao Srbiju i srpski narod i njegovu kulturu.
- Pomogao nam je oko pripreme programa, čitao narodnu epsku pesmu o Marku Kraljeviću na italijanskom i kao konobar služio goste. Dakle, Srbi i Italijani, rame uz rame, za učvršćivanje odnosa. Bolje od ovoga nije moglo - rekao je predsednik udruženja iz Vićence.

2024 © - Vesti online