Ponedeljak 22.10.2018.
15:45
Tanjug

Popović Ivković: Zašto Kosovo nije za Interpol?

J. L. Petković
 

Srbija kao aktivna članica Interpola, koju u toj organizaciji predstavlja MUP, vodi ozbiljnu diplomatsku borbu i čini sve da spreči ulazak takozvane države Kosovo u Interpol.

- Ukoliko dođe do ulaska tzv. države Kosovo u Interpol, postoji bojazan od kriminalizacije ove organizacije, s obzirom na činjenicu o postojanju bliskih veza najviših kosovskih zvaničnika s licima iz kriminogenih sredina - ocenjuje Popović Ivković u autorskom tekstu za današnji Kurir.

Dodaje da ne treba zaboraviti i da su oni ujedno bivši visoki rukovodioci terorističke organizacije koja je odgovorna za smrt mnogih Srba na KiM. 

- Ovo nije samo političko pitanje za Srbiju, ovo je pre svega pitanje poštovanja međunarodnog prava, suvereniteta jedne države, ali i osiguravanja bezbednosti i poštovanja osnovnih ljudskih prava - podvukla je Popović Ivković. 

Kaže da se nameće i logično pitanje: "Kako neko ko je naučio da bude agresor može da bude i arbitar, da poštuje i zaštiti osnovna ljudska prava svih građana koji žive na jednoj teritoriji?" 

Svakako najveća opasnost od prijema tzv. države Kosovo u Interpol je mogućnost raspisivanja poternica protiv najmanje 5.000 srpskih policajaca, ali i vojnika i drugih građana:

- Takav epilog bi sprečio njihovu slobodu kretanja i mogućnost da napuste Srbiju bez bojazni da će ih neko uhapsiti i privesti zbog montiranih poternica i procesa - zaključuje Popović Ivković.

2024 © - Vesti online