Nedelja 21.10.2018.
14:36
S. Đurić - Vesti

Ceo Balkan pevao sa Brenom

V. Sekulić
Lepa Brena

Muzička zvezda Lepa Brena održala je spektakularan koncert u prepunoj beogradskoj Areni, gde je ujedno proslavila svoj 58. rođendan. Oko 20.000 najvernijih fanova pevalo je sa Brenom brojne hitove koje su obeležile njenu 35-godišnju karijeru. Već od ranih popodnevnih časova fanovi iz svih krajeva Srbije, regiona, ali i sveta počeli su da se okupljaju ispred najveće dvorane na Balkanu, koji su s nestrpljenjem čekali početak spektakla.

Zbog velike gužve koja se stvorila nastup je kasnio sat vremena. U publici se mogao čuti i hrvatski jezik, i makedonski, slovenski, bugaraski. Njen izlazak dočekan je uz vrisku, povike, ovacije. Na binu je sišla s plafona dok je sedela u ogromnoj zvezdi pevajući veliki hit "Boliš i ne prolaziš", da bi sledeća, "Srećna žena" imala sasvim drugačiju koreografiju, sa brojnim plavokosim devojkama na sceni. Nizali su se hitovi "Grad", "Kao nova", "Tako si juče", "Bolje ne", "Biseru beli", "Mače moje". Dok je izvodila pesmu "Zar je važno da l se peva ili pjeva", pevačica nije mogla da sakrije suze. A onda je usledila čuvena "Jugoslovenka". Arena je bila u transu, svi su pevali sa njom, a u jednom trenutku pojavila se i zastava bivše Jugoslavije.

V. Sekulić
 

U Areni se osećala jaka emocija. Usledili su hitovi "Carica", "Udri Mujo", "Sve mi dobro ide osim ljubavi", "Imam pesmu da vam pevam", "Luda za tobom", "Ti si moj greh", "Hej Šeki Šeki", "Čačak", "Šeik", "Duge noge", "Mile voli disko", "Sanjam", "Sitnije, Cile, sitnije", "Pazi kome zavidiš", "Hajde da se volimo"....

Kad su joj fanovi zapevali rođendansku pesmu, Brena se rasplakala. Do samog kraja koncerta, neumorno je izvodila jednu pesmu za drugom uz pravi audiovizelni spektakl koji je uključivao hor, bend, mnoge druge muzičare, dve grupe plesača, pomoćne vokale, akrobate i naravno nju, koja je sve to pratila u različitim kostimima i perikama, priredivši sjajan performans. Publika je bila oduševljena kada su se na bini pojavili Anđelka Prpić i Andrija Milošević, koji su imitirali Brenu i Bobu. 

Na kraju koncerta, cela porodica Živojinović, od Brene, Bobe, Filipa, Stefana, Viktora i Aleksandre, se popela na scenu i pozdravila publiku. 
- Da pošaljemo poruku jednom svetu! Poruku ljubavi iz ovoga divnoga grada!"

V. Sekulić
 

Rođendanska želja 

Pred početak koncerta, Brena se obratila novinarima, ne krijući uzbuđenje pred nastup. Tom prilikom je istakla da nema onu klaisčnu tremu. 

- Postoji ta neka trema u smislu da bude sve kako treba, uigrano, od "Skaj mjuzika", igrača, scenografije, kostimografije. Ovaj koncert je bio moja rođendanska želja, mada sada više volim da slavim tuđe rođendane, zato što ja nisam u centru pažnje. Moji rođendani na neki način mi postaju malo dosadni. Mislim da je ovo lep način da proslavim jubilej  - rekla je Brena.  
Pevačica je najavila da će u martu sledeće godine kada postane baka uzeti predah od svih obaveza. 

- To je nešto što je najemotivnije stiglo u jednom trenutku posle Filipove i Aleksandrine svadbe. Tako da ću martu uzeti neki odmor da konačno budem tu i doživim sve ono što treba da se doživi. Večeras mi mnogo nedostaju deca moje Majde, Dominik i Viktorija i kada pričam o tome ja se rasplačem. 

Podrška kolega i prijatelja 

U spekatklu su osim Brenine porodice uživali brojne javne ličnosti među kojima Snežana Đurišić, koja je došla sa emotivnim partnerom Vanjom Miloševićem, Marija Šerifović, Saša Vidić, Dejan Tomašević i Predrag Mijatović sa suprugama, glumci Viktor Savić, Aleksandar Radojičić, Saša Milošević Mare, supruga i sin Ivice Dačića, Sanja i Luka, Branka Sovrlić, Mlađan Dinkić i brojni drugi.   

2019 © - Vesti online