Nedelja 21.10.2018.
19:10
M. R. - Vesti

Mali Aca putovao s Pipi

Lična arhiva
Uigrani iz prve: Jelica i Aleksandar na sceni

Prvi je bio četvorogodišnji Aleksandar Radosavljević, koji je Pipi bio odličan scenski partner. Njihovo pojavljivanje na sceni delovalo je kao već uvežbana tačka iako ga je glumica slučajno pozvala da dođe na binu i učestvuje u predstavi. Interaktivna igra ozarila je dečja lica i izazvala aplauze.

Dolazak ove pozorišne predstave organizovali su Budimir Marković i Savet roditelja Dopunske škole na srpskom jeziku u Berlinu u saradnji sa profesorima Milanom Rakić i Mirjanom Stefanović. Kako bi se deci pričinila nesvakidašnja radost da predstavu, prilagođenu njihovom uzrastu, prate na srpskom jeziku, svi troškovi finansirani su iz školske kase, u koju roditelji doniraju novac na početku školske godine.

Mame i bake učenika su spremile kolače i razne specijalitete kako bi se druženje nastavilo, a prikupljeni novac je ponovo doniran u školsku kasu.

Ovakav vid druženja se dopao i deci i roditeljima, mnogi su poželeli da do kraja ove školske godine imaju priliku da u Berlinu vide još neku od dečjih predstava sa repertoara srpskih scena.

2024 © - Vesti online