Subota 20.10.2018.
11:19
Vestionline

Sine, nisam ja taj Bufon

EPA/Ian Langsdon
Đanluiđi Bufon kada je stigao u Pari Sen Žermen

Đanluiđi Bufon (40) zbog imena koje je stekao bio je jedna od zvezda letnjeg prelaznog roka. Kao takozvani slobodan igrač prešao je u redove francuskog prvaka Pari Sen Žermena posle 17 godina među torinskim "crno-belima".  

Pauzu zbog utakmica reprezentacija, a svoju karijeru u državnom timu je završio na prijateljskom meču Italije i Argentine u martu ove godine, iskoristio je da skokne na Apenine. Dao je i jedan intervju u kojem je govorio i o svom životu u "gradu svetlosti".

- Nedaleko od kuće u kojoj živim nalazi se ulica Bufona. Kada je moj sin to video na tabli, s velikim oduševljenjem je uskriknuo: Tata, vidi, već su nazvali ulicu po tebi. Morao sam da mu pojasnim da je u pitanju jedan drugi čika - prepričao je Điđi parisku anegdotu.

Radi se, naime, o ulici u čast francuskog učenog čoveka iz XVIII veka Žorža Luja Leklera. Luj Petnaesti ga je proglasio grofom od Bifona - Comte de Buffon (u transkripciji s francuskog "u" se čita "i", što i u jezičkom smislu čini razliku između francuskog prirodnjaka i italijanskog golmana). 

2024 © - Vesti online