Petak 19.10.2018.
22:25 >> 22:26h
Vestionline

Evroliga: Ubojiti Nedović i Micov dobili sjajnog Milutinova, Micića spasio Balbaj (VIDEO)

Twitter/EuroLeague
Heroj Efesa Doguš Balbaj

Italijanski sastav je uspeo da u Pireju ostvari nešto što ni mnogo jačim rivalima Olimpijakosa nije uspelo. Prelomna je bila poslednja deonica koju je Armani dobio 26:12, na krilima sjajnih Vladimira Micova (19 poena, 5/8 za tri) i Nemanje Nedovića (20 poena). Efikasniji od njih bio je Majk Džejms sa 22 poena.

MVP drugog kola Nikola Milutinov nastavlja u odličnom ritmu, upisavši 15 poena i 10 skokova.

Italijani i Grci su posle ovog duela na istom skoru 2-1.

Himkiju nije bila naklonjena košarkaška pravda i sreća. Uspeli su da se vrate iz zaostatka od 12 poena, pre svega zahvaljujući košgeterskoj mašini Alekseju Švedu, koji je ubacio 14 od 25 poena u prelomnim momentima. Ušlo se u penal završnicu posle i finalnih osam sekundi.

Toni Kroker je promašio jedno slobodno bacanje, Turcima je ostala poslednja šansa da za osam sekundi upute što bolji šut i lopta je otišla u ruke Dogušu Balbaju, sjajnom defanzivcu, ne toliko poznatom po šuterskim sposobnostima. Levoruki košarkaš je sa sedam i po metara pogodio trojku na sekund do kraja za 85:84 i izuzetno bitnu pobedu u gostima, ostavivši Himki bez trijumfa u prva tri kola.

Stefan Marković je od poenterskog učinka upisao jednu, ali vrednu trojku za povratak na egal u finalnih par minuta.

Fenerbahče održava perfektan skor 3-0 uspehom protiv Žalgirisa. "Profesor" Obradović je bio bolji od "učenika" Jasikevičijusa, iako je litvanska ekipa u jednom momentu 13 poena prednosti na domaćem parketu. Međutim, Fener je pokazao klasu, "dao gas" kad je trebalo i na prelazu sa treće na četvrtu deonicu preorkenuo ishod u svoju korist.

Nejt Volters je bio nerešiv za odbranu sa 23 poena i šest asistencija. Milaknis i Dejvis su upisali po 14 poena.

U turskom klubu je Kostas Slukas bio najefikasniji sa 20 poena, Luiđi Datome i Jan Veseli kompletiraju listu dvocifrenih sa 11, odnosno 10 poena.

Marko Gudurić je ubacio osam poena, bez promašaja iz igre, Nikola Kalinić nije bio poenterski raspoložen, samo dva poena.

2024 © - Vesti online