Petak 19.10.2018.
19:43
Vestionline

Megastart Mega Bemaksa - 4 od 4

Mega Bemax/Ivica Veselinov
Slavlje mladih igrača Mega Bemaksa

Vrlo uzbudljiva utakmica odigrana je u hali "Pinki", gde je pobednik odlučen tek posle dodatnog perioda igre.

Izabranici Dejana Milojevića su uspeli da nadoknade minus 13 poena zaostatka sredinom treće četvrtine i da strpljivo, korak po korak, tope prednost rivala.

Ni početak produžetka nije obećavao, jer su Ljubljančani košem Lapornika i jednim pogođenim bacanjem Mesičeka došli do prednosti 77:74. Zatim su robusni Stefan Fundić poenima iz ofanzivnog skoka, popravivši dva promašena penala Edina Atića, i mlađani Nikola Mišković trojkom na minut do kraja preokrenuli tok utakmice.

Francuz Adam Mokoka je u sledećem napadu presekao pas Rejnoldsa, a Luka Aščerić sigurnim izvođenjem slobodnih bacanja overio trijumf.

Najistaknutiji pojedinci kod Mege bili su 19-godišnji Nikola Mišković, koji je sa 18 poena i šest skokova zabeležio najbolju partiju od starta sezone, Goga Bitadze sa 17 poena i tri blokade, zatim Stefan Fundić i Adam Mokoka sa po 11 poena. Srpski krilni centar je uhvatio isti broj skokova koliko i poena.

Bek Olimpije Miha Lapornik završio je duel kao najefikasniji u oba sastava sa 19 poena, Blaž Mesiček i Ukrajinac Isuf Sanon su ga ispratili sa 15, odnosno 14 poena.

Mega Bemaks je trenutno lider ABA lige sa skorom 4-0, mada se čeka da li će joj se Crvena zvezda pridružiti u perfektnom skoru, ukoliko pobedi Igokeu sutra u hali "Aleksandar Nikolić".

Olimpija je na po dve pobede i poraza.

U sledećem kolu klub iz Sremske Mitrovice gostuje Mornaru iz Bara.

2024 © - Vesti online