Subota 20.10.2018.
08:15
S. Đurić - Vesti

Imala sam tremu zbog Žarka

A. Čukić
Sloboda Mićalović

- Zavisi od publike. To više ne zavisi od nas. Mi smo svoj posao završili i dali zaista svoj maksimum. Kad imate jedno tako epohalno delo kao što su "Koreni", i takvog pisca i odličnu glumačku ekipu, i reditelja koji je sve to znao da vodi, fotografije, sve je s merom urađeno. Ono što je važno i ja ću opet da pomenem ono što mene muči, a to je da u ovoj najezdi ludila, neukusa, duhovnog pada koji nam se dešava nekako smatram da nam je ovo neophodno, ne bi li nam neko barem malo podigao glavu iz tog mraka u koji smo zapali - kaže Sloboda.
Mićalovićeva u "Korenima" igra rame uz rame sa Žarkom Lauševićem, koji tumači lik Aćima Katića, njenog svekra.

Porodična tradicija

Na pitanje da li domaće serije, koje se sve više snimaju preuzimaju primat u odnosu na brojne turske i španske serije, Sloboda kaže da mora da veruje da je tako.

- Ja mislim da mi i dalje imamo onu tradiciju koja nas održava da nedeljom u osam uveče sa svojom porodicom sedimo i gledamo domaću seriju i mislim da je RTS tu za to. Vrlo sam ponosna na RTS zato što ne jenjava, ni jedne sekunde ne dozvoljava da uplovi nešto poput tako jeftine komercijale. Komercijalni filmovi ili serije mogu biti dobri kad nisu jeftini. Postoje i jeftine komercijalne priče, tako da sam vrlo ponosna što RTS to ne dozvoljava u tom smislu. Domaće serije imaju veliku gledanost, i ja ću biti presrećna što smo eto na trenutak uspeli da ih odvojimo od ne daj bože nekog programa, koji neću ni da zamišljam, da ti isti ljudi gledaju nas.
 

- Imala sma tremu i bilo mi je vrlo uzbudljivo, zato što sam ja njega kao klinka gledala i uvažavala tako da sam bila uzbuđena. I kad nisam snimala s njim ja sam iz prikrajka sedela i posmatrala kako on to radi. Veliki glumac, vidi se jedno veliko pozorišno iskustvo, veliko filmsko iskustvo iza njega. Fantastičan kolega i nekako smo lako radili. S njim je nekako lako. Sa talentovanim ljudima je lako raditi, sa netalentovanim je komplikovano i teško. Mi tu sad imamo najezdu nekih priučenih reditelja koji sad pokušavaju da pronađu negde svoje parče neba pa se uče na nama glumcima. Ja volim da pružim šansu mladim rediteljima. I šansu i negde, kako da kažem, da ih podržim. Ali kad je neko netalentovan džaba mu sve, i naša podrška i razumevanje. Jednostavno ne vredi. U Srbiji je veoma teško da pričate o tome da odbijate ili ne dobijate. Svedoci smo da svi živimo tako kako živimo, ali i ja sad sa svojih 37 godina i sa nekom karijerom takvom kakva je, kakvu sam uspela da napravim ili kako mi je Bog podario mogu slobodno da biram ljude s kojima ne želim da radim. Zato što nije dobro ni za njih, ni za mene, ni za projekat i onda se ja tu povučem.


Kusta joj otvara vrata

Jedna od trenutno najpopularnijih srpskih glumica punom parom gradi i inostranu karijeru.

- U Kazahstanu sam dobila tu glavnu žensku ulogu. Film se zove "Suncokret". To je art film, ići će po festivalima svim evropskim. Glavnu ulogu igra sa mnom Kiril Karo, veoma poznat glumac i to je ta neka nova mogućnost. To je kazahstansko- francusko-ruska koprodukcija. Zatim i u Jermeniji sam snimala jedan film. I tako, sad se polako to otvara posle Kustinog filma "Na mlečnom putu", pa ćemo videti.

Slobodu smo pitali i da li se čuje sa Monikom Beluči, s kojom igra u filmu Emira Kusturice.

- Sa Monikom sam u kontaktu koliko nam vreme to dozvoljava.

2024 © - Vesti online