Subota 20.10.2018.
02:30
Mondo.rs, Vestionline

Ovih navika treba da se oslobodite što pre

pixabay.com
 

Laganje o onome što želite da biste se izvukli iz veze u kojoj niste srećni

Ako želite ozbiljnu vezu, recite to. Jedina situacija u kojoj može da se desi da to odbije osobu sa kojom se zabavljate je ako ona želi nešto potpuno drugačije. A ako je to slučaj, ionako gubite vreme ostajući zajedno.

Prestanite da merite ko je prvi poslao poruku

 Ne bi trebalo vi da budete jedina osoba koja ulaže napor da ta veza uspe, ali ako je veza generalno dobra, nema nikakvog smisla da se preračunavate ko je kome prvi čestitao Novu godinu, ili ko je isplanirao prethodni izlazak. Ljubav nije takmičenje, prestanite da "upisujete zvezdice za trud".

Nemojte spuštati svoje kriterijume da bi se vaš trenutni partner uklopio

Ako vam osoba sa kojom ste u vezi ne pruža ono što želite, to ne znači da treba da očekujete manje, već da treba da potražite nekoga od koga ćete dobiti ono što vam je potrebno.

Prestanite da šaljete pomešane signale

 Ako gajite romantična osećanja prema nekome, nemojte čekati da vam ta osoba pročita misli. Budite iskreni, otvorite se. To je jedini način da uspe.

Nemojte analizirati svaku izgovorenu reč

Nemojte kopati dublje i tražiti skriveno značenje u porukama, jer… poruke znače upravo ono što je u njima napisano, nema nikakvog dubljeg značenja. Ako se osoba do koje vam je stalo lepo ponaša, ako se trudi, tretira vas s poštovanjem, stalo joj je do vas. Ako to nije slučaj, krenite dalje.

Nemojte juriti nekoga

Ne bi trebalo da se vaša veza pretvori u pokušaje da partnera ubedite da vas voli, samo toga još nije svestan.

Ali, nemojte se ni povlačiti na prvi znak nevolje. 

Jedna svađa, jedna situacija u kojoj se oko nečega ne slažete, ne znači automatski i kraj veze. Umesto da pobegnete, ponašajte se kao odrasla osoba. Razgovarajte i pokušajte da rešite stvari. Ako se oboje potrudite, to nije uopšte nemoguće.

Nemojte prelaziti preko neoprostivog

 Nemojte pružati drugu šansu osobi koja vas je povredila toliko da se dugo, dugo nećete oporaviti. Jedna od najvažnijih stvari je da znate kada je vreme da krenete dalje.

Slušajte "osećaj u stomaku", a ne svoje srce

 Ako vam razum govori da nešto nije u redu, i ako imate osećaj da nešto nije u redu, nemojte da vas zaslepe osećanja. Ponekad, ono što naše srce želi nije i najbolja stvar za nas.

Ne ogovarajte bivše

OK je da u kratkim crtama ispričate kako se vaša prethodna veza završila. Ali neka se na tome završi. Nemojte živeti u prošlosti jer sve dok je tako, divne stvari koje vas čekaju u budućnosti ne mogu da stignu na red.

I nikada, stvarno nikada, nemojte testirati njegovu ljubav

Nemojte namerno stvarati situacije u kojima mora da bira između vas i nečega drugog što im je takođe važno. Tako niko ne može da "pobedi". Možete samo da izgubite, oboje.

2019 © - Vesti online