Petak 19.10.2018.
09:49
Vestionline

Naš Mbape: Junak predgrađa stigao u rodni Bondi (VIDEO)

EPA/Christophe Petit Tesson
Mbape je u rodnom mestu omiljen i među decom

U Bondiju, opštinskom mestu prestonice koji je od njenog centra udaljeno 11 kilometara, sleglo se i staro i mlado da pozdravi svog junaka - komšiju, dete iz kraja, drugara iz razreda, saigrača u mlađim uzrastima istoimenog mesnog tima... Kilijan Mbape je tu rođen 20. decembra 1998, nekoliko meseci pošto su se njegovi roditelji - otac Kamerunac, a majka Alžirka - kao i milioni Francuza radovali prvoj tituli svetskog prvaka koje su se domogli "galski petlovi". 

Dve decenije kasnije "naš Mbape" je bio jedan od tvoraca francuskog trijumfa na Mundijalu u Rusiji. Tek sada, dan iza pobede protiv Nemaca u Sen Deniju u Ligi nacija (2:1), Mbape je našao malo vremena da poseti rodno mesto uoči novih izazova s Pari Sen Žermenom.   

- Mbape je istinski žitelj Bondija. Rođen je u mešovitom braku. U njegovom mladom životu već preplitale su se razne kulture. On je ogledalo cele reprezentacije. Kada slušamo o predgrađima, ni o Bondiju ne čujemo lepe stvari. Ali, ko dođe ovde, vidi da to i nije baš tako. Život u Bondiju je lep. Živim tu 35 godina i mogu reći da je snaga Bondija u njegovoj raznovresnosti. To i jeste Francuska, to i jeste Bondi, to i jeste Mbape - rekla je za Si-En-En Nabil Larbi, koja je jedan od opštinskih funkcionera.

Junak mesta je dočekan plakatima na kojima je s trofejem za svetskog prvaka posle finala s Hrvatskom u Moskvi. Stariji su ga s poljane na kojoj su se okupili gledali s divljenjem, kao nekog svog, a najmlađi su se tiskali oko omiljenog lika iz detinjstva za ceo život.

EPA/Christophe Petit Tesson
Nije politički miting već je došao Mbape
EPA/Christophe Petit Tesson
Priređen je i muzički program
2024 © - Vesti online