Petak 19.10.2018.
00:30
b92.net

Novi Nissan GT-R bi mogao da bude elektrifikovan

pixabay.com
Nissan GT-R

Jedan od čeknika Nissanovog marketinga Žan-Pjer Diernaz rekao je britanskim medijima da japanski proizvođač planira da elektrifikuje približno 40 odsto svojih automobila na tržištu Evrope do 2022. 

U tu elektrifikaciju bi osim popularnih SUV modela Qashqai i X-Trail mogli da budu uključeni i "sportisti". 

- Ne vidim elektrifikaciju i sportske automobile kao suprotstavljene tehnologije. Možda je upravo suprotno, sportski automobili mogu da imaju korist od elektrifikacije. Na kraju krajeva, motor i baterija se lakše prenose sa jedne na drugu platformu, sa jednog segmenta na drugi, nego standardni motor sa unutrašnjim sagorevanjem - objasnio je Diernaz. 

Direktor Nissana nije želeo da pruži više detalja o spotskom tandemu čije su aktuelne generacije na tržištu duže od deset godina, ali je istakao da će ostati verni originalnoj DNK. 

Prethodne glasine su ukazale da Nissan sarađuje sa Mercedesom u vezi sa naslednikom 370Z, od koga bi trebalo da dobije pogonske jedinice, a iako se samo spekuliše, očekuju se 2,0-litarski i 3,0-litarski turbobenzinci. 

- Ipak, GT-R i 370Z neće biti pod uticajem Mercedes-AMG. GT-R je GT-R. To je Nissan. Mora ostati isključivo Nissan - dodao je Diernaz.

2024 © - Vesti online