Četvrtak 18.10.2018.
05:30
telegraf rs.,Vestionline

Novi eliksir lepote: Kap ove vode vraća mladost

youtube.com/Tips Mempercantik Tanaman Kaktus
Kaktusi

Malo je čudno da pomislimo da koristimo kaktusovu vodu, ali ona prosto "puca" od hranljivosti i relaksacije za lice. Postoji razlog zašto kaktusi uspevaju da prežive u surovim pustinjskim uslovima, a to su velike količine vode koje sprečavaju da se on osuši.

Porastao je broj proizvoda na tržištu koji sadrže kaktusovu vodu, a kako se leto završilo i došla jesen našoj koži je potreban bolja hidratacija. Dermatolog doktorka Lili Talakub čiji su pacijenti poznate ličnosti, izrazila je svoje mišljenje o ovoj vodi.

- Kaktusova voda sadrži znatno veću količinu elektrolita koji hidriraju kožu i bogata je antioksidantima koji sprečavaju oštećenja od UV zraka. Bodljikavi kaktusi imaju dosta antioksidanata, vitamina i elektrolita. Oni štite kožu od oštećenja zbog Sunca, štite je od starenja i gubitka kolagena.

Svi tipovi kože mogu da se neguju kaktusovom vodom. Koža sklona aknama može da ima dosta koristi od antibakterijskog ulja kaktusa. Suva dehidrirana koža ima koristi od elektrolita koje sadrži ova voda. Ljudi sa osetljivom kožom imaju korist od umirujućeg efekta i hranljivih sastojaka vode kaktusa.

Kaktusova voda može i da se pije i okrepljuje telo elektrolitima. Ona utiče na to da i telo i koža budu hidrirani.

2024 © - Vesti online