Sreda 17.10.2018.
09:27
Vestionline

Konferencija "Poslovni model za realizaciju održivih projekata u oblasti bioenergetike"

PKS
 

Posebna pažnja u diskusiji tokom konferencije biće posvećena konceptima energetskog zadrugarstva, javno-privatnim partnerstvima za isporuku toplotne energije iz biomase kao i bioneregetskim selima. Na konferenciji će biti predstavljen primer bioenergetskog sela Busingen u Nemačkoj, ali i sela Kostojevići u opštini Bajina Bašta, jedinog sela u Srbiji koje ima sistem daljinskog grejanja i za koji je urađen koncept kako da postane energetski nezavisno selo.
 
Projekti u oblasti bioenergije su kompleksni projekti, ali svakako izvodljivi što pokazuju pionirski poduhvati u Priboju i Pirotu. Korišćenje biomase za grejanje javnih objekata je moguće realizovati u okviru postojećeg regulativnog okvira u Srbiji. Konkretni poslovni modeli za bioenergetske projekte realizovanih u Srbiji i Nemačkoj su tema konferencije, dok je razmena iskustava iz prakse i upoznavanjem sa izvodljivim poslovnim modelima ključna za održivi razvoj tržišta bioenergije u Srbiji.

Predstavnicima medija biće omogućeno snimanje prvog dela konferencije, a neposredno pre toga od 10:00-10:30 na raspolaganju za izjave će im biti učesnici i organizatori konferencije.

18. oktobar 2018, 10:00 časova, PKS, Resavska 15, sala 1

2024 © - Vesti online