Sreda 17.10.2018.
08:37
Vestionline, Tanjug

Tramp: "Pokahontas" je "kompletna prevarantkinja"

EPA/Peter Foley
Donald Tramp odbija da plati odštetu

Tramp je za senatorku rekao i da je "kompletna prevarantkinja".

Tramp je na svom Tviter nalogu kazao da je procenat kojim je senatorka dokazala svoje indijansko poreklo putem DNK testa "daleko manji od onoga koji ima prosečan Amerikanac".

Elizabet Voren je inače potencijalna kandidatkinja Demokrata za predsedničke izbore 2020. godine. 

U međuvremenu, oglasio se i Narod Čiroki, jedan od tri federalno priznata Čiroki plemena u SAD, koji je saopštio da sumnja u DNK test Vorenove, prenosi Glas Amerike. 

Predsednik Tramp je ranije ponudio million dolara bilo kojoj dobrotvornoj organizaciji, po izboru Elizabet Voren, ako se DNK testom dokaže njeno indijansko poreklo. 

Ipak, posle objavljivanja rezultata Tramp je rekao da će dati novac samo ako “bude mogao lično da testira Elizabet Voren”, što je senatorka na Tviteru ocenila kao “jezivo”. 

Elizabet Voren je rekla da su “milioni ljudi videli da Tramp nije ispunio obećanje i da će za 21 dan izgubiti na kongresnim izborima”. 

Izbori za Kongres biće održani 6. novembra a na njima se bira svih 435 članova Predstavničkog doma i jedna trećina od 100 mesta u Senatu. 

Da bi preuzele kontrolu nad donjim domom, Demokrate moraju da osvoje dodatna 23 mesta – za šta im se u anketama daju dobre šanse. Iste ankete pokazuju da je malo verovatno da će uspeti da kontrolišu i Senat, prenosi VOA. 

Ako Demokrate preuzmu kontrolu nad Predstavničkim domom Kongresa, predsednik Tramp će teže moći da ispunjava ciljeve iz svoje agende, a i Demokrate bi u tom slučaju imale ovlašćenja da pozivaju na svedočenje u istrazi Roberta Malera u mešanju Rusije u predsedničke izbore 2016. 

2021 © - Vesti online