Sreda 17.10.2018.
08:09
Vestionline

Brzo će Grizman iza Anrija i Platinija

EPA/Ian Langsdon
Grizman postiže pobedonosni gol iz penala protiv Nemaca

Francuska je pobedama protiv Nemačke postala i pobednik u svojoj grupi u Ligi nacija (2:1) i finalista Evropskog prvenstva pre dve godine na svom tlu (2:0). Sve te golove dao je Antoan Grizman, 27-godišnji napadač koji je s četiri pogotka bio najbolji strelac svetskog prvaka na nedavnom Mundijalu u Rusiji. 

Tako se s 26 golova poravnao sa Silvanom Viltorom na večnoj listi najboljih golgetera reprezentacije. U godini u kojoj su se posle dve decenije popeli na fudbalski Mont Everest "galski petlovi" idućeg meseca imaju još dve utakmice. U poslednjem kolu u Ligi nacija igraju s Holanđanima u Roterdamu, a posle četiri dana dočekuju Urugvajce u prijateljskom meču. Biće to prilike da omaleni napadač i dalje napreduje u golgeterskom postignuću u državnom timu.

Ispred njega su redom Karim Benzema (27), Juri Đorkaef (28), Žan Pjer Papen, Žist Fonten (po 30), Zinedin Zidan (31), Olivije Žiru (32), David Trezege (34), Mišel Platini (41) i Tjeri Anri (51). Budući da je u ovoj godini postigao sedam golova, što mu je bio učinak i 2016, a u prošloj pet, nema sumnje da će vrlo brzo da dosegne najmanje iza prve dve vodeće legende. Takmac će mu biti saigrač u reprezentaciji Žiru, koji je pet godina stariji od njega, a ubuduće i nova zvezda svetskog fudbala 19-godišnji Kilijan Mbape, koji je postigao deset golova, što nikada nije pošlo za rukom nijednom francuskom igraču u njegovim godinama.

2024 © - Vesti online