Utorak 16.10.2018.
20:28
Vestionline, Tanjug

"Nije rešenje da neko dobije sve, a neko ništa"

wikipedia.org
Ištvan Pastor

- Važno je pronaći i rešenje da Srbi koji tamo žive, bez obzira u kom broju, mogu da sačuvaju svoje nacionalne, kulturne i duhovne vrednosti i da žive u civilizovanim i bezbednim uslovima. Ne smatram realnom mogućnost ni za promenu teritorija, ni stanovništva - rekao je Ištvan Pastor.

Pastor je gostujući na subotičkoj TV Panon ocenio da se u poslednje dve do tri godine međunarodni položaj srpske države i srpskog rukovodstva promenio pozitivno.

- Sada vidimo koliko se Srbija u prethodnom periodu nalazila u podređenom položaju. Takođe, vidimo da Priština ide na to da sve dobije. Situacija se ne može rešiti tako da neko dobije sve, a neko ništa. Ovde je potrebno rešenje u kojem će obe strane osećati da su i izgubile i dobile - rekao je Pastor i podsetio, na to koliko se dnevnica izdvajalo za izgradnju puteva, enegetskog sistema, ili za druge investicije na Kosovu. 

- Zbog toga i mi vojvođanski Mađari treba da prihvatimo to rešenje jer i mi smo ulagali u tu teritoriju, a ne može sad neko da uzme taj novac - rekao je Pastor.

2024 © - Vesti online