Utorak 16.10.2018.
19:05
D. Pašić - Vesti

Srbija izbila na vrh

D. Pašić
Usamljeni na vrhu: Fudbaleri Srbije

Lider Zonske Prve lige grupa Sever je ATSV Srbija 15 iz Salcburga. Seriju pobeda, šestu zaredom, momci iz Mocartovog grada su nastavili u 11. kolu i to u gostima protiv donedavno vodećeg SV Nusdorfa od 1:0. Junak je bio jedini strelac Srđan Ristić.

- Spremali smo se za ovaj meč jer smo znali da će biti teško. Zapretili su odmah na početku, ali je sreća bila na mojoj strani. Nastavili smo i oni i mi žestoko, ali smo iskoristili da ih kaznimo. Drugo poluvreme je bilo još teže za gledanje, igrači Nusdorfa su krenuli na sve ili ništa, dok smo mi propustili pet-šest zicera od kojih smo morali makar jedan da realizujemo.

Na kraju opet velika sreća i radost za nas jer derbi je teško dobiti čak i kod kuće, a kamoli na strani. Atmosfera je bila fenomenalna, naši navijači su nas bodrili i zaslužili smo da se svi radujemo. Pohvalio bih moj vezni red i odbranu, uvek dobro igraju svaku utakmicu. Verujem u moju ekipu i trenere, nastavićemo tako da radimo i da već na sledećoj utakmici upišemo nova tri boda - rekao je mladi golman ATSV Srbija 15 Lazar Miodragović.

Odluka o pobedniku je pala u 40. minutu. Ristić je postigao gol odluke savladavši odličnog golmana domaćina Brandštetera. Srbija je ovom pobedom izbila na vrh tabele sa 23 boda. Prate je tri ekipe s učinkom od 22 boda, ali ako se gleda forma i igra svih ekipa, jasno je da momci trenera Milana Pavlovića u ovom trenutku važe za najveće kandidate da budu najbolji u ovoj sezoni.

Srbija nastavlja sezonu u nedelju, 21. oktobra. Našem timu u goste dolazi još jedna ekipa iz vrha, USV Elikshauzen. Utakmica se igra od 14 sati na Panorama centru. Protivnik Srbije je trenutno drugi, a u ovom kolu su u gostima savladali Kuhl sa 3:0.

Isti sastav

Zanimljivo je da je Srbija u meču protiv Nusdorfa igrala u istom sastavu kao i u prethodom kolu kada je savladan Kuhl: Miodragović, Nikolić, Lekhotski, Stojanović, Jagodić, Tasić, Ristić, Aleksandar i Andrija Petrović, Isailović, Stanojević su bili u prvih 11. Ovog puta su na klupi bili Šabanović, Radmanovac, Pavlović, ali i Ivan Dragićević.
 

2024 © - Vesti online