Utorak 16.10.2018.
08:56
Vestionline

Klub koji ima srpskog trenera ponudio ugovor Boltu

EPA-EFE
Bolt na meču na kojem je dao dva gola

Toni Ralis, zastupnik Juseina Bolta (32), višestrukog olimpijskog pobednika u sprinterskim atletskim disciplinama, svetskog rekordera i na 100 i na 200, zaintrigirao je javnost izjavom "da je jedan klub iz Evrope ponudio ugovor na dve godine i da taj klub ima nove vlasnike koji su spremni da ga vrate u Ligu šampiona". Dodao je i da se radi o timu iz južnog dela Starog kontinenta i da njega uskoro očekuje jedan meč za trofej.

Sužavanjem zagonetke pomislio se da se radi o Milanu. "Rosoneri" su nedavno raskrstili s Kinezima, koji su ih okovali u dugove. Postavljeno je novo rukovodstvo pod rukom američkog investicionog fonda kao najvećeg poverioca. Milan u januaru igra meč za Superkup Italije protiv šampiona Juventusa u Rijadu.

Ali...Ono o čemu je Ralis govorio u šiframa, bez uvijanja je obznanio Gaston Slimen, direktor malteškog prvaka Valete. 

- Mi bismo da imamo šampiona u svojim redovima. U Valeti smatramo da ništa nije nemoguće.

Nedavno je vlasnik kluba postala arapska Sanban grupa koja planira da uloži dobre pare da bi ga u najskorijoj budućnosti uvela u Ligu šampiona. Valeta želi da potpiše ugovor s Boltom do 13. decembra, kada se igra utakmica za superkup te zemlje s Balcanom.

Njen trener je Danilo Dončić (49), rođeni Vranjanac, koji joj je i doneo titulu prvaka. Dončić, bivši fudbaler Napretka, Čukaričkog i Beograda, igrao je u Valeti sredinom devedesetih, a u toj ostrvaskoj zemlji Sredozemlja je i počeo trenersku karijeru.

Valeta je pre dve godine bila prvi Zvezdin protivnik u kvalifikacijama za Ligu šampiona. U obe utakmice su "crveno-beli", tada pod vođstvom Miodraga Božovića, pobedili s 2:1, ali s mukom. Malteški tim je vodio u oba meča.

Bolt je u žižu fudbalske javnosti sveta došao s dva gola u utakmici u kojoj se Sentral Kost Mariners pripremao za predstojeće australijsko prvenstvo.

2024 © - Vesti online