Ponedeljak 15.10.2018.
22:30
Vestionline, Tanjug

Novi Pazar: Zukorlić stvara haos

A. Čukić
Muamer Zukorlić

"Sve što se danas izdešavalo u Skupštini Grada posledica je očiglednog manjka podrške koju Zukorlić ima u Novom Pazaru i viška podrške koja mu dolazi iz Beograda", tvrdi se u saopštenju.

Kako se navodi, na skupštinsko zasedanje je "upala grupa Zukorlićevih ljudi sastavljena od nekoliko upošljenika Islamske zajednice, njegove rodbine i privatnog obezbeđenja, koje je vitlalo pištoljima".

Za Zukorlića se kaže da se, "svestan da u Novom Pazaru apsolutno više ne može da dobije nikakve izbore, a posebno ne predstojeće izbore za nacionalne savete", okrenuo "svojoj dobro poznatoj metodi stvaranja haosa", ali se dodaje da mu se to neće dozvoliti.

Novopazarska gradska uprava takođe najavljuje da će obavestiti "sve predstavnike međunarodnu zajednice da u Sandžaku imamo na sceni pokušaj da se instalira novi Ramzan Kadirov koji bi u svoje ruke trebalo da uzme zakon i red".

"Budući da država očigledno nema nameru da zaštiti red i mir u Novom Pazaru, Gradska uprava prekida svaku dalju saradnju sa lokalnom policijom dok je ovo rukovodstvo na njenom čelu", piše u saopštenju.

2024 © - Vesti online