Ponedeljak 15.10.2018.
13:41
Vestionline, Tanjug

Đurić: Jeremićevi "politički zombiji" doveli državu na ivicu bankrota

youtube.com
Marko Đurić

"Jeremić svakoga dana iznova dokazuje da mu je jedini program mržnja prema Vučiću i da je spreman da za ostvarivanje svog programa mržnje ponovo žrtvuje srpske interese, kao što su to on i njegovi saradnici činili kada su izbacili dijalog o Kosovu i Metohiji iz UN, doveli Euleks, instalirali prelaze u srcu Srbije, raspustili Prištinski korpus i overili jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova presudom Međunarodnog suda pravde, dok se tajkunsko krilo režima bavilo najvećom pljačkom u celokupnoj istoriji Srbije", naveo je on u saopštenju.

Opoziciji će, prema Ðuriću, biti potrebno mnogo više od ujedinjavanja da bi mogla da poljulja snagu i kredibilitet SNS, jer građani su svim tim samozvanim političkim liderima trajno otkazali poverenje i nema te magije i taktike kojom će ta grupa potrošenih i kompromitovanih ljudi nauditi jednoj državotvornoj političkoj organizaciji kakva je SNS 

- Ta grupa političkih zombija i ne zaslužuje drugačijeg lidera od Vuka Jeremića, koji je u jednoj

osobi uspeo da objedini sve negativne karakteristike jednog populiste i demagoga. Jeremić sebe očito doživljava kao velikog političkog lidera, ali koliko god njegovi sponzori i nalogodavci bili moćni, on više nikada, dok god o tome budu odlučivali građani Srbije, neće biti u prilici da ovoj državi nanosi štetu - rekao je on.

Ðurić je naglasio da će SNS i njega i građane svakodnevno podsećati na sve grehe koje su on, Tadić, Ðilas i njima slični počinili, a reč je o zločinima protiv interesa Srbije posle kojih se neko ko ima imalo obraza više nikada ne bi pojavio u javnom životu. 

- Takvi SNS-u neće držati lekcije o tome kako se odgovorno vodi država, jer oni su imali odgovornost samo prema sebi i svojim žiro-računima, a svojom neodgovornošću prema javnom interesu državu su doveli na ivicu bankrota i bacili je na kolena u međunarodnim odnosima - podvukao je on.

Ðurić ističe da su građani prozreli njihove „mangupluke i marifetluke, i budućnost svoje dece i države, siguran sam, neće staviti u ruke i lepljive prste Jeremića, Tadića, Ðilasa, niti bilo kog drugog otpadnika iz Demokratske stranke“.

Lider Narodne stranke Jeremić izjavio je, na osnivačkoj skupštini Gradskog odbora stranke u Novom Sadu, povodom pregovora o Kosovu i Metohiji, da se predsedniku Srbije ne sme dozvoliti da postigne dogovor koji bi podrazumevao „razgraničenje“ i punopravno članstvo Prištine u UN.

2024 © - Vesti online