Ponedeljak 15.10.2018.
09:43
b92.net

Junajted: Stop za Murinjova pojačanja na "ić"

MN Press
Menadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo

Na meti portugalskog stručnjaka su Ante Rebić, Sergej Milinković-Savić, Ivan Perišić i Nikola Milenković, kojeg je gledao nedavno na meču "orlova" u Podgorici. Poznato je još od ranije da je Murinjo želeo da angažuje hrvatski dvojac, Perišića i Rebića, ali da uprava kluba sa "Old Traforda" nije letos bila spremna da mu ispuni želju.

Perišić je bio na meti Junajteda još prošle godine, dok je Rebić bio u fokusu proteklog leta, posle dobrih rezultata Hrvatske na Mundijalu u Rusiji. Takođe, dugo se govorilo o Sergeju Milinković-Saviću, ali su u upravi kluba smatrali da je cena od 120 miliona evra, koliko je tražio Lacio, bila previsoka. 

Milinković-Savić je ostao u klubu iz Rima, ali to ne znači da je Murinjo odustao od pokušaja da ga dovede na "Old Traford". On smatra da su mu pored pojačanja na krilnim pozicijama, potrebna još dva igrača, jedan u sredini (Milinković-Savić) i jedan na poziciji štopera. 

Nije tajna da Portugalac nije zadovoljan igračima u poslednjoj liniji i smatra da je prioritet upravo dolazak štopera, a prva meta sada je fudbaler Fiorentine Nikola Milenković. 

Iako je bilo govora proteklih dana da je uprava voljna da izdvoji značajnu sumu za zimske transfere. Očigledno je da postoji rezervisanost kod onih koji odlučuju o budžetu i Murinjo ima veliki problem da ih ubedi da ga podrže. 

Ed Vudvord i članovi upravnog borda zahtevali su od Murinja i letos da prethodno proda igrače na koje ne računa, ali to očigledno ne ide tako lako, pa je pitanje kako će biti i u januaru, kada Junajted, po tradiciji ne dovodi veliki broj pojačanja.

2024 © - Vesti online