Ponedeljak 15.10.2018.
10:59
n1, vestionline

Hologramska turneja Ejmi Vajnhaus kreće 2019.

EPA/Jens Kalaene
Ejmi Vajnhaus

Projekcija pevačice izvodiće digitalno remasterizovane pesme uz prateće vokale i live bend.  

- Nama je ovo kao san. Videti je ponovo na pozornici je nešto posebno i ne može se opisati rečima. Muzika naše ćerke dotakla je živote miliona ljudi i izuzetno nam puno znači što će se njeno nasleđe održati na ovaj inovativan i revolucionaran način - kazao je otac pevačice Mič.  

Dodao je da turnejom nameravaju da podignu svest i da prikupe sredstva za "The Amy Winehouse Foundation" koja edukuje mlade ljude o zlouporabama droge i alkohola, pruža podršku onima koji su u riziku te podupire razvoj mladih u nepovoljnom položaju kroz muziku.  

Nastup hologramske Ejmi trebao bi da traje od 75 do 110 minuta.  

Vajnhaus je svetsku slavu stekla albumom "Back To Black" objavljenim 2006, s kojim je osvojila pet Gremija.  

Poslednji nastup imala je na beogradskom Tuborg festivalu u junu 2011. Haotični set na kojem je Vaanhaus mrmljala tekstove pesama i zaboravila imena članova benda vodio je do otkazivanja evropske turneje. 

Pronađena je mrtva 23. jula 2011. u svom stanu u Londonu. Umrla je od trovanja alkoholom, a napustivši ovaj svet u dobi od 27 godina pridružila se "Klubu 27" - grupi izuzetno talentovanih i uticajnih rok muzičara koji su umrli s 27 - Brajan Džons, Džimi Hendriks, Dženis Džoplin, Džim Morison, Kurt Kobejn i drugi.  

Novi dokumentarac o Ejmi - "Back to Black" izlazi u novembru, a sadrži isečke iz poslednjih intervjua kojima se odazvala, ali i nove razgovore s njenim bliskim saradnicima Markom Ronsonom i Salamom Remijem.

2024 © - Vesti online