Nedelja 14.10.2018.
15:09
Vestionline

Venger i 40.000 gledalaca na oproštajnom meču Mertezakera

twitter.com/mertesacker
Mertezaker sa učesnicima njegovog oproštajnog meča

Na dan kada je Nemačka dobila vruć šamar u Amsterdamu protiv Holandije, njen bivši reprezentativac (104 utakmice, četiri gola) Per Mertezaker (34), visoki half, organizovao je oproštajni meč posle 15 godina igranja. Svetkovina je priređena na stadionu kluba u kojem je ponikao i u kojem je upisao prve mečeve u seniorskoj konkurenciji.

Iz Hanovera je 2006. prešao u Verder, a 2011. u Arsenal. Na kraju prošle sezone rekao je zbogom i "tobdžijama", kao što je učinio i dugogodišnji trener slavnog londonskog tima Francuz Arsen Venger. I on je bio gost, a zaduženje mu je bilo da vodi "tim sveta", u kojem su se našli Mertezakerovi biviši saigrači Arne Fridrih, Krištof Mecelder, Naldo, Klaudio Pizaro, Maks Kruze, Tomas Hiclšperger, Ovamojela...

U drugom timu, u kojem je Mertezaker odigrao prvo poluvreme, bili su Asamoa, Šlaudraf, golman Robert Ciler... Posle prvog dela bilo je 5:5, a završeno je 10:0 u korist Vengerove ekipe, u kojoj je slavljenik igrao u nastavku.

U 88. minutu umesto njega na teren je ušao njegov otac Štefan, koji mu je bio prvi trener. Suze su bile neizbežne i nezadržive.

twitter.com/mertesacker
 
2024 © - Vesti online