Nedelja 14.10.2018.
15:56
Vestionline, Tanjug

Merlin: Prekid saradnje s bubnjarem koji bi tenkom na Hrvate

Printscreen/Instagram/dinomerlinofficial
Dino Merlin

- Ma tenk poslat i opleti. Ovo je ba ludilo. Nema tu glave za razgovore - napisao je Češljar u komentaru na jednom od sarajevskih portala.

Hina navodi da su "izjavu preneli svi uticajni hrvatski mediji u BiH nakon čega je usledio velik broj kritika".

Navodi se da je Dino Merlin odlučio da prekine saradnju s njim.

- Razočaran sam, tužan i oštro osuđujem nedavne postupke muzičkog saradnika Amara Češljara koji je svojim neumesnim komentarima naneo nemerljivu štetu timu profesionalaca i umetnika koji sa mnom već nekoliko decenija širom sveta kroz muziku propagiraju ljubav, mir i dobro - objavio je Merlin u saopštenju za javnost.

Pevač je naveo da svi njegovi saradnici dobro znaju da njegovi životni pogledi "ni na koji način

ne isključuju bilo koji narod ili pojedinca" i da u njegovom timu "nema mesta onima čiji stavovi izražavaju i pozivaju na nacionalne, rasne, religijske ili bilo koje druge vrste netrpeljivosti".

- Zbog nepoštovanja osnovnih principa na kojima je zasnovano naše delovanje, odlučio sam odmah da otkažem dalju saradnju Amaru Češljaru - naveo je Dino Merlin.

Hina je objavila da je Češljar juče u dva odvojena nastupa izjavio da je njegov stav bio odgovor nacionalistima.

- Komentar je važio za nacionaliste koji nisu dobrodošli ni u jednu zemlju. Ovi koji su tu, u suštini, tu zemlju ne smatraju kao svoju, a kao žive u njoj. Čast izuzecima, naravno - naveo je bubnjar, dodajući da Dino Merlin nema nikakve veze s njegovim stavom.

Hina je navela i da se tri sata kasnije "Merlinov bubnjar predomislio, pa je u novom mejlu predložio hrvatskim medijima, koji su ga nakon toga ismejali, da objave kako je njegov profil hakovan".

- Nego kako se profili zaista hakuju možda radi situacije nije loše upravo to objaviti ako se slažete?! Česljaru hakovan profil i to je sve - napisao je Češljar.

Hina je navela da se "nedugo nakon bubnjara oglasio i PR tima Dina Merlina, koji se ogradio od bubnjara i izneo tvrdnju da nema nikakve veze s politikom, niti bilo kakvim javnim istupima s tim u vezi".

2024 © - Vesti online