Nedelja 14.10.2018.
18:14
Z. M. - Vesti

Nikolin bas odjekivao Bečom

Lična arhiva
Svestran: Nikola Negovanović sa ocem Vladom

Nikola ima glas bas 1, i vrlo je bitan za izvođenje Karmine Burane. S obzirom na to da su pripreme za ovaj nastup počele još u aprilu, na pitanje kako postiže uspešno da se bavi svim aktivnostima, Nikola je "Vestima" rekao da "strast nema sat".

- Kada nešto istinski volite, onda zamora nema, a vreme se stvori - kazao je on.

Nikola je ranije pevao u dva poznata zdanja, Muzikferajnu i Kući industrije, ali ovo je bio prvi nastup u Narodnoj biblioteci Austrije, koja će možda jednog dana u svojoj zbirci imati i knjige našeg mladog zemljaka.

Inače, Nikola je sin motivacionog trenera Vlade Fortune Negovanovića, rodom iz Aranđelovca. Iako je u sali bilo zabranjeno fotografisanje, ponosni otac nije izdržao i mobilnim telefonom je ipak ovekovečio nastup svoga sina.

Ulovio greške s Oksforda

Koliko je Nikola vanserijski talenat govori i činjenica da je letos, za samo dva meseca, naučio francuski. Pored znanja, Nikola puno polaže i na fizičku spremnost, pa najmanje dva puta nedeljno igra tenis i stoni tenis, a kaže da ta dva sporta voli jer obožava pokret i borbu za svaki poen.

Tokom leta, kada "obična" deca odmaraju i ne pipaju knjige Nikola je u udžbeniku sa Oksforda, koju je dobio na poklon, otkrio čak 10 štamparskih grešaka.

2024 © - Vesti online