Nedelja 14.10.2018.
13:57
Tanjug, Vestionline

Dačić: Nastavlja se antisrpska histerija u Hrvatskoj

EPA/Florian Wieser
Ivica Dačić

U Vukovaru je juče održan protest zbog neprocesuiranja ratnih zločina na kojem je zatraženo od predstavnika vlasti da uslove ulazak Srbije u EU, a Dačić primećuje i da se tamo istovremeno održava i promocija knjige o Maksu Luburiću (upravniku logora Jasenovac).

- Zamislite Nemačku u kojoj bi se odvijale promocije knjige o upravniku Aušvica ili nekih drugih logora ili u Austriji o Mauthauzenu. Očigledno je da postoji veliki pritisak i ekspanzija desničarskih stranaka u Hrvatskoj i naravno da se to uvek prelama na srpsko-hrvatske odnose. Time se nastavlja antisrpska histerija koja postoji - rekao je Dačić novinarima u sedištu SPS gde je održana sednica Glavnog odbora stranke.

Dodao je da ne zna na koga se oni koji protestuju žale, navodeći da je Srbija sankcionisala svakoga i da će sankcionisati svakoga ko je počinio ratni zločin.

- Svi treba da budu svesni svojih zločina koji su počinili, a ne da relativizuju svoje zločine u Drugom svetskom ratu koji su stotinu, hiljadu puta veći nego sto je to bilo 90-tih godina. Ako je neko počinio ratni zločin treba da odgovara, nema nikakve sumnje - poručio je Dačić.

2024 © - Vesti online