Ponedeljak 15.10.2018.
00:45
J. Arsenović - Vesti

Daje kafanu za obećanu fabriku

commons.wikimedia.org/Nikolic
Kuršumlija

Ugostitelj i opozicioni odbornik lokalnog parlamenta u Kuršumliji Slavko Ilić zarekao se da će svoju kafanu pokloniti onome ko pronađe fabriku izraelskog investitora u gradiću na jugu Srbije. Za nepristojnu" ponudu ga je inspirisao Vladimir Marinković, potpredsednik republičkog parlamenta.

- Izraelska firma je skoro, pre dva, tri meseca otvorila pogon u Kuršumliji. Imamo sada po jednu fabriku u celom tom delu južne i istočne Srbije - rekao je Marinković gostujući na TV Pink.

Izrevoltiran neistinama predstavnika vladajuće većine, Slavko Ilić se oglasio ponudom - kafana na poklon za onog ko pronađe fabriku.

- Odmah idemo kod notara da mu prepišem kafanu - ponovio je za N1 Slavko.

Kao odbornik opozicionog Gvozdenog puka ovaj kafedžija je upućen u dešavanja u gradu i sigurno nije rizikovao imetak napamet. Niko i ne može da pronađe fabriku koja ne postoji.

U junu ove godine mediji su zabeležili dolazak u Kuršumliju direktora izraelske kompanije Wood feel Ran Aviao koji je tada najavio da će u nekadašnjoj zgradi bivše konfekcije "7. jul" biti smeštena najsavremenija tehnologija za proizvodnju nameštaja. Pomenuo je da će adaptacija zgrade biti završena za tri meseca, ali kako onda tako i danas.

Stanovnici Kuršumlije umesto prve strane investicije koja će raditi za izvoz i uposliti stotinak ljudi, vide samo korovom obraslu zgradu nekadašnje fabrike konfekcije i tekstila.

Vladimir Marinković posle svega, iako o njegovom nastupu postoji video-zapis, sada tvrdi da je govorio samo da je ugovor potpisan i da će fabrika u budućnosti zapošljavati ljude.

Čekamo Mojsija

U reakcijama na društvenim mrežama neki stanovnici Kuršumlije su duhovito poručili da se možda radi o tzv. stelt tehnologiji kojom je napravljena čuvena nevidiljiva letelica američkog vazduhoplovstva. Drugi kaže da iščekuje Mojsija, jevrejskog proroka, koji će Kuršumliju i njene žitelje konačno da izbavi iz siromaštva i sumorne statistike koja kaže da je u gradu 30 odsto ljudi nezaposleno.

Vučić: Zatvorena je

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, odgovarajući na novinarska pitanja šta je sa "nevidljivom fabrikom" u Kuršumliji, rekao:

- Ima fabrika, ja ću da im pokažem gde je, ali je zatvorena... U Kuršumliji su otvarali, kako se sada ne sećaju? Njih deset se skupe i sad pitaju gde je fabrika, pa eno je otvarali su je 2012. čim su prošli izbori zatvorena je i ne radi - rekao je Vučić.

- Ne znam da li je pogrešio Marinković, ili nešto stvarno postoji, ja to lično ne znam, ali svakako nije razlog za ismevanje - dodao je Vučić.



 

2024 © - Vesti online