Subota 13.10.2018.
21:41 >> 22:07h
Vestionline

Cibona pala u Železniku posle produžetka (VIDEO)

abaliga.com
Dragan Apić

Neizvesna završnica u Železniku se uopšte nije naslućivala, jer su domaćini vodili na startu četvrte četvrtine i sa 15 razlike, Vremenom se prednost topila, da bi se trojkama Karla Uljarevića stiglo do jednog poseda razlike (77:74) na 47 sekundi do kraja.

Damir Markota je doneo izjednačenje, Jeremić na drugoj strani iskoristio dva penala za +2, posle blokade Bilinovca. Plejmejker FMP-a Matic Rebec je trošio napad, a onda je ispalio neuspešan šut za tri. Otvorio se kontra-napad, fauliran je Uljarević, koji je hladnokrvno sa penala upisao svoj jedanaesti poen. Inače, sve poene postigao je u finalnoj deonici.

Najbitniji poeni u produžetku delo su Aleksandra Bursaća, radi se o trojci koja je vratila FMP sa zaostatka od pola koša na prednost 86:84. Na to se nadovezao Apić laganim polaganjem za sigurno vođstvo.

Dragan Apić nastavlja sa sjajnim partijama na startu sezone, završivši duel sa 25 poena i šest skokova. Marko Jeremić deli lidersko mesto na listi strelaca sa Apićem, pre svega zahvaljujući šutu za tri 6/12. Matic Rebec je upisao dabl-dabl od 18 poena i 10 asistencija,a "iks-faktor" Aleksandar Bursać sa 13 poena kompletira kvartet najzaslužnijih za pobedu.

Kod Zagrepčana je najefikasniji bio Daniel Gilbert sa 17 poena, Damir Markota je stigao do 12, pomenuti Karlo Uljarević je završio sa 11 poena i pet asistencija.

Sledeći meč FMP igra protiv aktuelnog šampiona Budućnosti.

2024 © - Vesti online