Subota 13.10.2018.
14:42
Vestionline

Dobrodošao kući: Monako i sličicom iz albuma obznanio da mu je Anri trener

EPA/Alain Fulconis
Anri sa saigra;ima dok je igrao u Monaku

Monako, francuski prvak za pretprošlu sezonu, loše je startovao u ovoj. Posle devet kola ima samo jednu pobedu i zauzima 18. mesto među 20 timova. Na pet mečeva kod kuće dva puta je igrao nerešeno, a triput je izgubio.

Bio je neminovan rastanak s portugalskim trenerom Leonardom Žardimom (44), koji je u klub došao u leto 2014. Rukovodstvo, u kojem glavnu reč vode Rusi, odlučilo se da ukaže poverenje Tjeriju Anriju (41), iako jedan od najboljih golgetera iz neposredne propšlosti nema iskustvo u samostalnom vođenju tima. Bio je od 2016. pomoćnik Špancu Robertu Martinezu, selektoru Belgije, i na Mundijalu u Rusiji i tu je naučio zlatne lekcije budući da su se "crveni đavoli" domogli trećeg mesta.

Ugovor je do juna 2021. Monako je poželeo sreću svom nekadašnjem igraču, koji je prošao njegove mlađe selekcije (1992-94), a zatim i osetio veličinu ozbiljnog fudbala (1994-99). S Monakom za pet godina ima šampionsku titulu za 1997. Kneževina mu je bila odskočna daska u karijeri jer se, posle kratke epizode u Juventusu, potpuno dokazao kao as u Arsenalu.

Londonski tim to ne zaboravlja pa je, pored tviter čestitke iz belgijskog saveza, stigla i ona od preko Lamanša. Na njoj je izabrana fotografija na kojoj je Anri u Arsenalovom dresu sa sunarodnikom Patrikom Vijerom, sada trenerom Nice. A sam Monako je podestio da se Anri kalio u njegovim redovima sličicom iz albuma iz tih dana.

Novi trener debituje u desetom kolu francuske lige u subotu protiv Strazbura u istoimenom gradu. Posle četiri dana imaće i evropski debi. Monako u Ligi šampiona ide na megdan Brižu.

2024 © - Vesti online