Petak 12.10.2018.
22:45
Vestionline

Lukaku s dva gola spasao veče u Ligi nacija

EPA/Antonio Bat
Dual Rašforda i Vrsaljka na meču u Rijeci

Najmanje je, sva je prilika, viđeno na meču od kojeg se najviše očekivalo večeras. U reprizi polufinalne utakmice s nedavnog Mundijala u Rusiji svetski vicešampion Hrvatska je na Rujevici igrala bez golova s Engleskom. Tribine su bile prazne jer je UEFA kaznila domaćina zbog ispada navijača.

Englezi su u drugom poluvremenu pogodili prečku posle kornera (Kejn), a obrukao se napadač Rašford, kada je nespretno zahvatio loptu oči u oči s hrvatskim golmanom Livakovićem.

U Ligi nacija je odigrano sedam utakmica večeras, a mreže se nisu tresle samo u Rijeci. Najviše golova je palo na stadionu "Kralj Boduen" u Briselu. Belgija je pobedila Švajcarsku s 2:1. Oba pogotka za domaćina postigao je najbolji strelac reprezentacije Romelu Lukaku u 58. i 84. minutu. To su mu bili 44. i 45. pogodak u državnom timu na 78 mečeva. Mogao je i do het-trika, ali je propustio dobru priliku s pet metara. Švajcarskoj je nadu da će osvojiti makar bod dao Mario Gavranović u 76. munutu.

Grčka je na Olimpijskom stadionu u Atini pobedila Mađarsku s 1:0. Strelac je bio Konstadinos Mitroglu u 65. minutu. Junak Austrije u pobedi s 1:0 protiv Severne Irske u Beču bio je Marko Arnautović. Mrežu je zatresao u 71. minutu. 

2024 © - Vesti online