Petak 12.10.2018.
20:07
Vestionline

I treći put uzastopno Srbija na evropskom prvenstvu za mlade

MN Press
Ivan Šaponjić će biti jedan od aduta našeg tima i na prvenstvu dogodine

U poslednja dva kola kvalifikacija za 22. šampionat za igrače do 21 godine, koji se 2019. igra u Italiji i San Marinu, našima je bio dovoljan i bod, a osvojili su ga remijem bez golova s Austrijom na novosadskom "Karađorđu". To je i prvi put da Srbija nije pobedila među šest timova u grupi.

U desetom, poslednjem kolu igraće u utorak s Jermenijom, takođe u Novom Sadu, meč bez takmičarske draži. U neposrednom duelu u Sankt Peltenu Austrija i Rusija će odlučiti ko će biti drugi. Od devet drugoplasiranih selekcija četiri s najboljim učinkom idu u baraž, a dve najuspešnije iz plej-ofa proći će na "evro". Šampionat će biti kvalifikacioni za Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Iz susreta s Austrijom treba istaći da je Danilo Pantić u prvom poluvremenu pogodio stativu iz slobodnog udarca. Srbija je igrala u sastavu: Radunović, Gajić, Jovanović, Marković, Bogosavac, Račić, Mašović, Pantić, Lutovac (od 53. Denić), Jović (od 85. Šaponjić), Ranđelović.

Na prethodna dva prvenstva nije prošlo slavno. I u Češkoj 2015. i u Poljskoj 2017. nije ostvarena pobeda. Dogodine je prilika za popravni.

2024 © - Vesti online