Petak 12.10.2018.
17:27
Vestionline

Lučesku mlađi kažnjen s 28.000 evra zbog Hitlera

EPA/Tatyana Zenkovich
Razvan Lučesku

Rumunski trener Razvan Lučesku (49), čiji je otac Mirča (73) sada selektor Turske, imao je priliku u prošloj sezoni, svojoj prvoj na klupi PAOK-a, donese solunskim "crno-belima" prvu titulu grčkog prvaka posle 1985. Uoči same završnice na "Tumbi" su se, u "derbiju dvoglavih orlova", sastali PAOK i atinski AEK, jedini pretendenti na presto.

Kada je domaćin u 90. minutu postigao gol, a sudija ga poništio zbog ofsajda, na teren je u pratnji telohranitelja ušao predsednik kluba Ivan Savidis. Primećeno je da za pojasom ima pištolj na kojem drži ruku.

Tarapana je imala epilog tako što je prekinuta utakmica registrovana službenim rezultatom 3:0 u korist atinskog tima, što mu je široko otvorilo vrata ka šampionskoj kruni, prvoj posle 1994, jer su PAOK-u oduzeta tri boda. U derbi su ušli poravnati. Prvenstvo je bilo suspendovano na neko vreme, a glavni čovek Solunjana je kažnjen sa 100.000 evra i zabranjeno mu je da posećuje utakmice tri godine.

Lučesku je tada izjavio: "Smatram da je drakonska kazna koja je primenjena na PAOK jedinstvena u istoriji sporta. Tako nešto je moglo da se dogodi samo u hitlerovskoj Nemačkoj".

Fudbalski savez Grčke mu je tek sada izrekao kaznu zbog krupnih reči. Moraće da plati 28.000 evra.

Posle šest kola u prvenstvu PAOK je na deobi prvog mesta s Atromitosom. Imaju po 16 bodova jer je solunski tim, iako ima sve pobede, krenuo s dva boda manje. Po 13 su skupili AEK, koji igra u Ligi šampiona, i Olimpijakos.   

  

2024 © - Vesti online