Petak 12.10.2018.
19:10
R. Paković - Vesti

Evropa na Jelekovoj zabavi

R. Patković
Razgalili duše posetilaca: Folklorni ansambl Jeleka

Tačno na vreme voditeljka programa Sanja Nedić, pozdravila je goste i najavila nastup domaćina folkloraša Jeleka, čiji je član. Bio je to praznik za srce i dušu pečalbara, a burni aplauz izmamili su osmehe mladih igrača.

Potom su Nešo i Dragana napravili muzičku uvertiru za nastup specijalnih gostiju Baje Malog Knindže i benda Minđušari. Baja je u svom stilu zatalasao prepunu košnicu pa su pojedini zaigrali i na stolovima.

Među onima koji su došli na zabavu bili su i Rade i Nevenka Mrgić. Oni su prevalili 510 kilometara od Hanaua (nedaleko od Frankfurta) do Vupertala, da bi bili deo ovog lepog događaja.

- Jeste da je malo podaleko, ali mi imamo kondiciju u vožnji i želju da podržimo veliku Jelekovu porodicu. Supruga Nevenka i ja nismo najmlađi, ali verovali ili ne iz dvorane smo izašli među poslednjima. Ovako lepa zabava kao Jelekova ne doživljava se svaki dan. Mi im od srca želimo puno uspeha u očuvanju nacionalnog i duhovnog identiteta, posebno kada su mlađe generacije u pitanju - navodi Rade Mrgić.

Mićo Blagojević iz Esena zahvaljuje Jeleku što su doveli Baju Malog Knindžu.

- Pored nastupa folklora priredili su nam pravu muzičku poslasticu. Uživali smo uz Bajine pesme, lepo se proveselili i na trenutak zaboravili svakodnevne probleme. Domaćini su kao uvek sve dobro pripremili. Još jednom hvala članovima Jeleka na svemu. Posebno su veseli bili gosti iz Holandije, članovi KUD-a "Sveti Sava" iz Roterdama. Tomislavka Mijatović, presednica Jeleka pazila je da sve bude kako treba, obilazila stolove, pozdravila se skoro sa svima i zahvalila im na poseti.

R. Patković
Prevalili 500 kilometara: Nevenka i Rade Mrgić

Za Ninu prikupljeno 1.000 evra

Jelekovo zabavno veče imalo je i humanitarni karakter. Prikupljeno je 1.000 evra za pomoć Nini Blažnjaković (15) iz Doboja koja se leči od leukemije u Kliničkom centru u Esenu. Pomoć je preuzeo Ninin otac Stanko Blažnjaković, koji dirnut pažnjom zemljaka nije imao snage da govori, već je sa suzama u očima samo klimnuo glavom u znak zahvalnosti.

 

2024 © - Vesti online