Petak 12.10.2018.
18:30
Tanjug, Vestionline

Tramp: Branson pušten, uskoro će biti kod kuće

Tanjug
Donald Tramp

- Moje misli i molitve su sa pastorom Bransonom i nadamo se da ćemo ga uskoro bezbedno vratiti kući - napisao je Tramp na Tviteru, prenosi Rojters.

Sud u Turskoj ranije danas osudio je Bransona na tri godine, ali i naveo da on neće dalje služiti kaznu, jer je u pritvoru bio od oktobra 2016, navodi agencija.

Kako prenosi Rojters, odluka suda da ukine kućni pritvor američkom svešteniku, čiji se slučaj našao u središtu diplomatskog spora između Ankare i Vašingtona, znači da Branson može da napusti Tursku i vrati se u SAD.

Tužilac u Turskoj zatražio je prethodno, na četvrtom ročištu u ovom slučaju, da američki sveštenik bude oslobođen iz kućnog pritvora dok čeka na ishod svog suđenja, ali je ipak preporučio i da bude osuđen na osnovu optužbi u vezi sa terorizmom, prenosi AP.

Protiv Bransona (50) su podignute optužnice u vezi sa terorizmom i špijunažom, što je on snažno odbacio.

On je na sudu kazao da je nevin.

- Volim Isusa. Volim Tursku - rekao je on na suđenju, navodi američka agencija.

SAD u više navrata su pozivale na njegovo oslobađanje.

Slučaj protiv Bransona, koji je u Turskoj živeo više od dve decenije, doveo je do toga da SAD uvedu sankcije i tarife Ankari. 

Branson je bio osumnjičen za veze sa kurdskim ekstremistima i pristalicama imama Fetulaha Gulena koga Turska optužuje za organizovanje pokušaja puča.

2024 © - Vesti online