Četvrtak 11.10.2018.
21:11
Tanjug, Vestionline

Mostar: Protest protiv izbora Komšića (VIDEO)

youtube.com
Željko Komšić

Učesnici protesta su krenuli prema Kancelariji člana Predsedništva BiH iz reda hrvatskog naroda u Mostaru koji je svojevremeno otvorio lider HDZ-a Dragan Čović , a koji je na izborima pre nekoliko dana izgubio od Komšića, prenosi N1.

Učesnici mirne šetnje poručuju da Komšić nije njihov predstavnik, da je grubo prekršeno njihovo pravo, nose zastave i sveće. Nezadovljni su, kako tvrde, što su "Bošnjaci izabrali njihovog predstavnika".

Demonstranti su ispred Kancelarije člana Predsedništva BiH zapalili sveće.

Kao organizator protestne šetnje navedena je "hrvatska mladost". Građani su pozvani da se okupe u 18.00 sati kod Univerziteta i da prošetaju do Kancelarije Predsedništva BiH iz reda hrvatskog naroda u Mostaru.


Kažu kako Komšic nije njihov legitimni predstavnik, nezadovoljni su činjenicom da Izborni zakon nije izmenjen, da je nepravedno da dominantni narod može izabrati člana Predsedništva iz reda hrvatskog naroda.

Komšić je poručio da je član Predsedništva iz reda hrvatskog naroda, ali da je predstavnik svih građana u Bosni i Hercegovini, ne samo Hrvata.

Načelnici tri hercegovačke opštine, Grude, Čpljine i Posušja, proglasili su ranije danas novoizbranog hrvatskog člana Predsedništva BiH, Željka Komšića, nepoželjnom osobom u tim sredinama, jer ga smatraju nelegitimnim, navodi N1 . 

2024 © - Vesti online