Četvrtak 11.10.2018.
18:11
Z. M. - Vesti

Austrijance zadivili folklorom

Z. Mirković
Atraktivno: KUD "Vuk Karadžić" iz Slovenije

Publika je imala priliku da uživa u raznolikosti igara i narodnih nošnji prikazanih tokom programa kome su prisustvovali i predstavnici visokih i važnih institucija.

Počasni gosti su bili Nikola Marković, konzul u Generalnom konzulatu u Salcburgu, Peter Eder, predsednik Radničke komore i Sindikata pokrajine Salcburg, Andrea Branda, gradska odbornica, u ime zamenika gradonačelnika i poslaničkog kluba socijaldemokrata Volfram Veber, predsednik sektora za narodnu kulturu i igru, Đuja Tešanović-Bećirević, članica Upravnog odbora Radničke komore Salcburga.

- Rado se odazivam pozivima najstarijeg društva u Mocartovom gradu jer smatram da na najbolji način predstavljaju maticu Srbiju - rekao je konzul Marković obraćajući se prisutnima.

Peter Eder bio je oduševljen izvedenim koreografijama i obećao je pomoć za sledeću godinu kada članovi KSZS-a obeležavaju 20 godina postojanja i rada, a Andrea Branda je naglasila da udruženje KSZS svojim aktivnostima i stalnim učešćem na manifestacijama u organizaciji grada doprinosi boljoj integraciji društva.

U ime domaćina, goste i učesnike programa pozdravio je Nenad Šulejić, predsednik KZSZ, koji je srdačno zahvalio svim društvima na odzivu, počasnim gostima na lepim rečima, a svojim članovima na još jednoj uspešno odrađenoj manifestaciji.

Folklorijada je završena zabavom, uz muziku i druženje svih učesnika.

Od Banata do Leskovca

Dečji i odrasli ansambli obuhvatili su igrama skoro sve krajeva Srbije. Igrale su se koreografije "Šumadija", "Pčinja", "Timok", "Beograd", "Kobišnica", "Bosilegrad", "Banat", "Vladičin han", "Leskovac"...

2024 © - Vesti online