Četvrtak 11.10.2018.
10:57
Vestionline, Tanjug

Stefanović: Od početka godine 17 ubistava u Beogradu, osam razrešeno

Tanjug
Nebojša Stefanović

Stefanović je za Pink televiziju istakao da aktuelna vlast, za razliku od prethodne, ne pravi razliku među žrtvama i da joj je važno da se razreši svako ubistvo.

On je rekao da policija sa Tužilaštvom intenzivno radi na rešavanju još nekoliko slučajeva ubistava u prestonici i da će, prema njegovom uverenju, biti razrešeni "relativno brzo".

Ministar je naveo da se u periodu od 2001. do 2012.godine dešavalo 250 ubistava godišnje, a da danas opozicija često, kaže, podmeće lažne podatke i iznosi tvrdnje da u Beogradu nije razrešeno nijedno ubistvo.

- Razrešeno je osam ubistava i to mnogo bolji rezultat nego ranije. Nije dobro kada se desi i jedno ubistvo, ali u njihovo vreme su ubijani vojnici, ljudi koji su imali drugačije političko mišljenje, ubijani su istraživački novinari - rekao je Stefanović za TV Pink.

On je kritikovao pojedine poslanike opozicije koji su, kako kaže, na pominjanje ubistva Milana Pantića i Ranka Panića napustili jučerašnju sednicu skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove i tako pokazali da "im njihova smrt nije važna jer nisu bili na njihovoj strani".

Stefanović je kazao i da je odmah posle sednice jedan poslanik napisao tvit koji, kaže, nema nikakve veze sa istinom i koji je hteo da "iskrivi ono što je Stefanović rekao". 

Ministar je naveo da su na njegovo pominjanje ubistva Milana Pantića i Ranka Panića poslanici opozicije napustili sednicu Odbora jer "nisu želelli da slušaju imena tih ljudi".

"To je skandalozno. Za njih, očigledno, Pantić i Panić nisu dovoljno dobri jer nisu bili na njihovoj strani, pa im njihova smrt nije važna.

Stefanović je naglasio da je jednako užasno ubistvo i Slavka Ćuruvije i Milana Pantića i da tu nema razlike. 

- Niko nije rekao da mu je više žao jednog ili drugog. Za ljude u štabu Dragana Ðilasa, Vuka Jeremića, Boška Obradovića i drugih to nije isto, oni neće da izgovore imena Pantića i Panića, a kad neko drugi izgovori oni napuštaju salu - kazao je Stefanović.

On je istakao da je aktuelna vlast otkrila ubice i Slavka Ćuruvije i Ranka Panića, a da je prethodna vlast godinama rukovodila bezbednosnim aparartom, ali da je ta ubistva nisu zanimala. 

- Nisu našli za shodno da pronađu ubice tih ljudi, pa ni Slavka Ćuruvije kojeg zloupotrebljavaju, ali ni drugih koji su očigledno za njih manje vredni - zaključio je Stefanović. 

2024 © - Vesti online