Sreda 10.10.2018.
20:52
Vestionline

Tijana "preskočila" Japan zbog bola u trbušnom mišiću

japan2018.fivb.com
Tijana Bošković, MVP prošlogodišnjeg EP

Zvanično najbolja evropska igračica u protekloj godini i jedna od najboljih korektorki planete pre meča se zagrevala sa ekipom, bila u startnoj postavi, a onda sasvim neočekivano otišla na klupu.

Naše devojke su i bez prve poenterke odlično počele meč, povele sa 1:0, a onda je sve krenulo na vodenicu Japanki.

- Najpre moram da naglasim da ovaj poraz apsolutno nema nikakve veze sa Tijanom Bošković - osećala se ljutnja u glasu Zorana Terzića posle meča. - Ovu utakmicu smo morali da dobijemo i bez nje, iz prostog razloga što smo bolja ekipa. Da smo igrali svoju prepoznatljivu igru, meč bi se završio kao što se završio prvi set.

Selektor nije krio nezadovoljstvo.

- Nismo odradili neke stvari koje smo dogovorili pre meča, malo smo se "gubili" u trenucima kad je rezultat bio egal ili kad je Japan vodio, bilo je očigledno da koncentracija ne postoji i da gubimo mnoge lake poene jer nismo strpljivi. Ako nam ne prođe prvi napad - obavezno izgubimo poen, na ovaj ili onaj način. Mogli smo da izgubimo sa 3:1, a da budemo zadovoljni igrom, ali sa ovakvom igrom sigurno ne...

fivb.org
Zoran Terzić, selektor naših odbojkašica

Selektor Terzić je potom otkrio šta se dogodilo sa Tijanom Bošković.

- Još juče je osetila bol u trbušnom mišiću. Danas je odradila zagrevanje, probali smo da vidimo da li može da igra, ali čim je na smeču počelo da je boli - više nismo hteli da rizikujemo. Tijana zobg toga nije igrala.

Naša ženska reprezentacija sutra u u poslednjem kolu "E" grupe igra sa Holandijom (9.20 časova).

- Videćemo kakva će situacija biti... Mora svima da bude jasno, s ovakvim rasporedom cele sezone, pa onda i na Svetskom prvenstvu na kojem praktično igraš nizašta devet utakmica, da bi tek onda počeo turnir... sa takvim rasporedima i dugačkim sezona jasno je koliko vrhunskih igrača odsustvuje sa ovog SP zbog povreda. Nažalost, mi ne možemo ništa da promenimo, ali kači i nas, kao i sve druge ekipe. Videćemo ko će izdržati do kraja - kaže selektor Terzić.

2024 © - Vesti online