Sreda 10.10.2018.
23:11
Tanjug, Vestionline

"Destrukcija BiH nije moguća, tu mislim i na Dodika"

youtube.com/Radio Slobodna Evropa
Šefik Džaferović

- Videli smo kako su prošle sile koje su pokušale da destruiraju BiH. Destrukcija BiH nije moguća, to moraju znati svi. Niko nikada neće nauditi BiH, dok sam ja član Predsedništva tome ću se suprostaviti. Jedino rešenje je da se okrenemo normalnom konstruktivnom radu. Mislim na sve, pa i na Dodika koji je do sada imao običaj da daje izjave koje su išle u smeru u kojem govorim - rekao je on za N1.

Takođe očekuje jačanje ekonomije, integraciju kako na unutrašnjem tako i na međunarodnom planu, kao i reintegraciju BiH i integraciju u EU i NATO savez. 

- Jedini mogući izlaz i rešenje je rad u interesu države i naroda koji žive ovde. Remetilačke retorike i negativne klime je dovoljno koja otežava rad i na nama je posebna odgovornost kada je u pitanju politička stabilnost dodao je Džaferović za N1.


Komentarišući odnos sa Miloradom Dodikom, Džaferović kaže da on treba da poštuje službene stavove BiH, a službeni stav je da BiH poštuje teritorijalni integritet Ukrajine. 

- Svi skupa treba da išcitamo poruke koje smo dobili od naroda i svoje aktivnosti usmerimo na to. Ljudi hoće mir, hoće napredak - smatra Džaferović.

Dodao je i da su raniji članovi iz reda srpskog naroda imali zastavu u svojim kabinetima i da će se ta praksa nastaviti u kabinetima. 

- U zgradi i tamo gde su službeni sastanci može biti samo zastava i grb BiH - dodao je on.

2024 © - Vesti online