Subota 31.07.2010.
13:04 >> 19:01h
Vestionline, Tanjug

EP: Olivera Jevtić šesta u maratonu

Olivera Jevtić

Zlatnu medalju osvojila je Litvanka Sivil Balsiunate u vremenu 2:31,14 h. Nailija Julamanova iz Rusije bila je druga, zaostavši za pobednicom jedan minut i jedan sekund (2:32,15), dok je trećeplasirana Italijanka Ana Inserti prošla kroz cilj posle dva sata i 32,48 minuta.

Iako nije ponovila uspeh od pre četiri godine iz Geteborga kada je bila druga sa vremenom 2:30.26h, Jevtićeva može da bude zadovoljna današnjom trkom jer joj je cilj bio da zabeleži vreme ispod 2,35 sati i da završi među prvih 10 takmičarki.

Naša najbolja maratonka svih vremena držala je priključak sa vodećom grupom sve do 31. kilometra, kada je Litvanka pojačala tempo i "razbila" grupu. Jevtićeva je do kraja samo držala svoju poziciju jer je videla da ne može da udđe u konkurenciju za medalju.

"Presrećna sam i rezultatom i plasmanom. Drago mi je što sam uspela da završim trku. Imala sam veliko opterećenje nakon Geteborga, i mogu da kažem da sam sad razbila malere koji su me pratili. Mnogo mi znači ovo šesto mesto, nije medalja, ali za mene sija zlatnim sjajem", rekla je spska atletičarka i dodala:

"Posle Barselone biće mi mnogo lakše da planiram i da se fokusiram za dalje. Ova trka mi je vratila samopouzdanje i nadu da na Olimpijadi u Londonu mogu da ostvarim odličan rezultat".

2024 © - Vesti online