Subota 31.07.2010.
10:48
Vestionline

Baton protiv timskih naredbi

Baton je dodao da bi se povukao iz F1 ako timskim kolegama ne bi bila dozvoljena fer borba. On je istakao da ne bi želeo da nastupa ni za jedan tim u kojem se statusi dele na prvog i drugog vozača.

"Formula jedan me ne bi interesovala ako od prve trke postoji mogućnost da budete prvi ili drugi vozač. U čemu bi onda bila poenta", rekao je Baton.

On je reagovao posle prošlonedeljne trke za Veliku nagradu Nemačke. Na trci je pobedio vozač Ferarija Fernando Alonso, a njegov timski kolega Felipe Masa zauzeo je drugo mesto. Masa je vodio do 49. kruga trke, kada mu je iz boksa Ferarija naređeno da propusti Alonsa.

"Ovde smo da pobeđujemo, da budemo najbolji i zato treba da imamo iste uslove kao onaj drugi koji je do tebe u istom bolidu. I on bi trebalo isto to da dobije jer bi u suprotnom ovo bio sport koji se ne svodi na vozače, to bi onda bilo takmičenje timova. F1 jeste timski sport, ali kada neko od nas prođe kroz cilj on je osoba koja osvaja titulu najboljeg vozača. Da se ne radi o individualnom takmičenju ja za njega ne bih više bio zainteresovan", dodao je vozač Meklarena. 

2024 © - Vesti online