Utorak 09.10.2018.
14:38
Sport klub, Vesti online

Simonović: Žao mi je što nisam radio sa Obradovićem

MN Press
Marko Simonović u dresu srpske reprezentacije

Simonović provodi drugu sezonu u ekipi iz Sankt Petersburga i ušao je u sistem trenera Vasilija Karasova, koga krasi brza igra u tranziciji. Tim stilom igre dobijali su velikana CSKA, skup tim Himkija i završili su sezonu kao trećeplasirani. O svojoj ulozi u bekovski zasnovanoj igri kaže sledeće:

- Karasjov od mene nikada ni ne traži poene po svaku cenu, da budem prvi strelac. Više je tražio da svojim iskustvom i znanjem kontrolišem igru, da ne ulazimo u prevelike avanture, da stanem kada treba da se stane, da sa pozicije četiri jednostavno uzmem loptu i obustavim napad. Jako sam dobro to radio, ne bih imao toliku minutažu da to nije slučaj- kazao je SImonović, koji je u prošloj sezoni Evrokupa ubacivao 9,2 poena po meču.

O beogradskim crno-belima ima pozitivno mišljenje:

- Mnogo ih pratim. Veoma dobro izgledaju, popunjeni su na svim pozicijama i imaju odličan stručni štab, iskustvo, znanje, talenat, sve je tu. Trener Čanak jako dobro se nosi sa time, to se vidi, +21 na poluvremenu sa Cedevitom u Zagrebu ilustrativan je pokazatelj. Gledao sam ih baš i protiv Budućnosti u Superkupu, i sa Trentom sam uspeo nešto malo da pogledam, ne sve zbog svojih obaveza, ali stvarno izgledaju dobro i bez ikakave dileme mogu da kažem da su ekipa koja će biti u prvih četiri u ABA ligi.

Krilno srpske reprezentacije je onaj tip igrača koji je kasnije sazreo i morao godinama da se razvija u vrhunskog pojedinca. Ovako gleda na svoj razvojni put: 

- Bio je jako trnovit i težak put, pogotovo u profesionalnoj karijeri i na početku. Razgovarao sam nedavno sa agentom i konstatovali smo da sam preturio mnogo stvari preko glave, tako da sam zadovoljan karijerom i nemam za čime da žalim. Možda postoji samo jedna stvar – što nisam radio sa Željkom Obradovićem. On je bez sumnje najbolje trener u evropskoj i svetskoj košarci. Od njega može mnogo da se nauči, a s obzirom na to da imam tu ambiciju da se bavim trenerskim poslom, žao mi je što nismo radili zajedno.

Ostatak razgovora sa Simonovićem pročitajte na Sport klubu.

2024 © - Vesti online