Utorak 09.10.2018.
21:22
D. Pašić - Vesti

Srbija na vrhu

D. Pašić
Presudio: Stefan Nikolić (beli dres)

Još jednom su fudbaleri ATSV Srbija 15 iz Salcburga pokazali da imaju ekipu kadru da bude najbolja u Prvoj lokalnoj ligi grupe Sever.

U 10. kolu tim trenera Milana Pavlovića je nastavio seriju pobeda, petu uzastopnu - savladali na svom stadionu SV Kuhl 1b sa 3:1 (2:1). Junak novog trijumfa tima iz Mocartovog grada bio je Stefan Nikolić, al i i dvostruki strelac pred oko 100 gledalaca na stadionu Panorama centar.

Nije sve za domaćina počelo kako se očekivalo. Iskusni gosti su rano stigli do gola, već u 5. minutu Simon Sajdl je savladao mladog golmana Srbije Lazara Miodragovića.

- Istina je da smo donekle bili iznenađeni, ali nismo klonuli duhom. Uspeli smo na vreme da se vratimo u igru i izjednačenjem steknemo dodatno samopouzdanje. Sve je došlo na svoje mesto kada smo krenuli borbenije. Najvažnije je da smo nastavili seriju pobeda, koja se, bar se nadam, neće skoro prekidati - kaže Miodragović, koji sjajno brani od početka sezone umesto daleko iskusnijeg Emira Šabanovića.

Navijači naše ekipe su izjednačenje čekali do 31. minuta. Tada je u prvi plan izbio odličan Stefan Nikolić koji je nadmudrio golmana gostiju Aleksandar Pavića. Takođe, naš zemljak u timu gostiju već je posle tri minuta morao opet da vadi loptu iz gola. U 34. minutu ga je nadmudrio Srđan Ristić i doneo Srbiji vođstvo 2:1.

S obzirom na rezultat, trener gostiju je u 50, odnosno 61. minutu izvršio dve izmene. I pored toga nije došlo do promene rezultate. Srbija je potvrdila trijumf preko strelca prvog gola Nikolića u 68. minutu. U finišu je trener Srbije Milan Pavlović šansu pružio Đorđu Radmanovcu i Darku Pavloviću. Ovom pobedom naš tim je izbio na vrh i sada sa 20 bodova deli prvo mesto sa SV Nusdorfom, koja ima nešto bolju gol razliku.

SRBIJA SALCBURG: Miodragović, Nikolić, Lekhotski, Stojanović, Jagodić, Tasić, Ristić, Aleksandar i Andrija Petrović, Isailović, Stanojević.

Derbi u subotu

Dva vodeća kluba lige SV Nusdorf i ATSV Srbija 15 u međusobnom duelu će odlučiti ko trenutno ima bolju ekipu. U subotu, 13. oktobra, od 16 sati ova dva tima će se sastati na terenu Nusdorfa. Domaćin Srbije je u ovom kolu u gostima savladao Taksam sa 2:1 tako da našu ekipu sigurno očekuje težak ispit u Hausbergu udaljenom oko 15-ak kilometara od Salcburga.
 

2024 © - Vesti online