Utorak 09.10.2018.
17:55
Z. M. - Vesti

Našoj Danijeli uzeli titulu

youtube/ Award goes to...
Danijela Živkov

Prvi put u 90-godišnjoj istoriji izbora za najlepšu devojku u Austriji, jednoj misici je oduzeta titula. Danijela Živkov, kako tvrdi korporacija Mis Austrija (MAC) u više navrata je prekršila sporazum o licenci.

Misicu, naše gore list, optužuju da je nosila lentu misice Gornje Austrije, umesto one mis Austrije, kao i da reklamira druge proizvode od onih koji su sporazumom dogovoreni.

Iz MAC ističu da je Živkov pobedila na takmičenju Mis Austrije početkom septembra i da je od tada u obavezi da poštuje sporazum, a to znači da ne sme da reklamira druge proizvode ili institucije.

Uz to, navodi se, dužna je da se dogovara oko javnih nastupa za druge medije. Tako ukazuju da je, i pored ugovora sa jednim proizvođačem automobila, u jednom magazinu objavljena slika misice sa drugom markom vozila.

I pored brojnih opomena misica, kako se navodi u saopštenju, nije se obazirala, već je govorila da se radi o privatnim obavezama.

Korporacija Mis Austrija zbog svega toga donela je odluku da oduzme titulu Mis Austrije našoj Danijeli, kojoj je zabranjeno i da uopšte pominje da je ikad osvojila tu titulu.

Međutim, ko poznaje Danijelu zna da ona neće dopustiti takvo ponašanje bez borbe.

- Preduzeću pravne korake protiv ove odluke. Zatražiću pravni savet da li je moguće da se tako nešto uradi što je uradio šef korporacije Mis Austrija Jerg Riger - poručuje ona.

Pozadina svega mogla bi biti činjenica da je bivša supruga Rigera, menadžer izbora Mis Gornje Austrije, preko kojih je Danijela došla do titula Mis Austrije.

Naime, kada je Danijela izabrana došlo je do svađe bivšeg bračnog para.

Danijela je, preko svog Fejsbuk profila, objavila da postoji i dalje važeći sporazum između nje i MAC.

- Nije bilo nikakve pismene opomene do juče, a i nisam, prema svojim saznanjima, prekršila niti jednu tačku sporazuma. Meni se čini da sam žrtva privatne rasprave šefa MAC Jerga Rigera i njegove bivše žene Nikole Kern. Pokušala sam da se ne mešam u tu svađu, i nisam potpisala ni ceduljicu kojom je od mene zatraženo da nemam kontakt sa Kernovom.

Odložila obuku u Vojsci

Danijela je istakla da je zaprepašćena događajima, podsećajući da je odložila svoju obuku u Vojsci Austrije zbog obaveza Mis Austrije, kao i da je do sada imala samo troškove, a nijedan plaćen posao usled titule.

- Kada pogledam sve šta su misice ranijih godina radile i koje su mogućnosti dobile, veoma sam tužna. Kada sam izlazila privatno usred noći bi dobijala neprofesionalne poruke preko vats-apa od Rigera, u kojima mi je pisao da će sve imati nekakve posledice. Kada sam pročitala da mi je oduzeta titila ostala sam bez teksta. Kao misica sam bila ignorisana i još prikazana kao loša misica. Moju nagradu auto, na primer, još nisam ni dobila, jer je vozilo još kod sponzora - rekla je Danijela.

Kaže da je imala razgovore, tokom kojih je dobila dve ceduljice da potpiše bez ikakvog objašnjenja, koje nije potpisala, pa je ujutro videla da je navodno oduzeta titula.

Podrška koleginica

Bivše misice su se solidarisale sa Danijelom. Silvija Šahermajer, bivša Misica Austrije i ranija šefica MAC kaže da ne može da razume kako odrasli poslovni ljudi nanose štetu mladoj, motivisanoj devojci, radi ličnih stvari. I Julija Furdea Mis Austrije 2014 napisala je na društvenim mrežama da podržava Danijelu.

Inače, titula Mis Austrije 2018, pošto je oduzeta Danijeli, data je Izabeli Ion iz Forarlberga.

 

2019 © - Vesti online