Utorak 09.10.2018.
08:26
Vestionline, Tanjug

SAD zabrinute zbog izbornih nepravilnosti u BiH

pixabay.com
 

- Očekujemo od svih aktera i građana da svoje pritužbe proslede uspostavljenim pravnim kanalima i ohrabrujemo sve političke lidere da budu velikodušni u pobedi i dostojanstveni u porazu - saopštio je danas Stejt department.

SAD, navodi se u saopštenju portparolke Heder Nauert, dele zabrinutost zbog izbornog procesa koju je izrazila posmatračka misija OEBS, međunarodni posmatrački timovi i lokalne nevladine organizacije.

- To uključuje zabrinutost u pogledu tačnosti glasačkih spiskova, nepristrasnosti izbornih posmatrača, ravnopravnog pristupa medijima i zloupotrebe javnih sredstava - precizira Stejt department, ukazujući da se takva zabrinutost kosi s privrženošću koju su bosanske vlasti iskazale u potpunosti poštenim i transparentnim izborima.

SAD, navodi se u saopštenju, pohvaljuju građane BiH zbog učešća u opštim izborima 7. oktobra.

- Naše dve zemlje održavaju trajno prijateljstvo i ostajemo posvećeni cilju stabilne i prosperitetne Bosne i Hercegovine - poručuje Stejt department.

U saopštenju se napominje da SAD ostaju posvećene partnerstvu s građanima i vladom BiH dok rade na obuhvatnim izbornim, političkim, socijalnim i ekonomskim reformama.
 

2024 © - Vesti online