Ponedeljak 08.10.2018.
20:10
R. Lukić - Vesti

Nova znanja nosi u Srbiju

R. Lukić
Pomoć zemljaka: Dr Stevan Matić i dr Ilija Nenadić

Organizator i finansijer Matićevog boravka na čuvenoj univirzitetskoj klinici bilo je Društvo srpskih lekara i stomatologa u Nemačkoj.

- Predmet mog usavršavanja bile su bolesti mozga, mišića i nerava, a imao sam sreću da znanje proširim u jednoj prestižnoj klinici, u jednoj dobro uređenoj zemlji u kojoj je zdravstvo na visokom, svetskom nivou. Prof. dr Volfgang Brik i drugi lekari sa klinike prema meni su se odnosili izuzetno kolegijalno i ljudski, na čemu sam im veoma zahvalan. Svi su se trudili da što više vidim i naučim. Zahvalan sam i Društvu srpskih lekara i stomatologa u Nemačkoj, koji su mi omogućili boravak u Getingenu - rekao je pri odlasku dr Stevan Matić.

On je posebno istakao dr Iliju Nenadića, predsednika društva, i njegovog oca Simu, koji su mu nesebično pomagali dok je boravio na specijalizaciji.

- Naša organizacija u skladu sa svojim statutom i raspoloživim sredstvima već više godina organizuje stručno usavršavanje kolegama iz Srbije i Republike Srpske, a ta praksa će se, u cilju zbližavanja medicinskih institucija iz Nemačke i naše otadžbine i dalje nastaviti - rekao je za "Vesti" dr Ilija Nenadić, koji je funkciju predsednika Društva lekara i stomatologa , krajem prošle godine preuzeo od dr Mirjane Andrejević Kri.

Kongresi

Članovi Društva srpskih lekara i stomatologa u Nemačkoj redovni su učesnici na kongresima medicinara koji se održavaju u Nemačkoj, Srbiji i Republici Srpskoj.
Prethodni na kojem su bili prisutni, bio je internacionalni kongres održan početkom septembra u Banji Vrućici u Republici Srpskoj. Društvo je na ovom kongresu predstavljao predsednik dr Ilija Nenadić, načelnik Laboratorije za patologiju u Gradskoj bolnici u Kelnu.

2024 © - Vesti online