Utorak 09.10.2018.
00:11
D. Dekić - Vesti

Ne staje hajka na Sergeja

pixabay.com
Foto: Ilustracija

U međusobno prepucavanje Trifunović i Lončar su ušli kada je jedan tabloid objavio da je humanitarna fondacija, novac prikupljen od građana za lečenje dece uplaćivala pojedinim investicionim fondovima. Protiv glumca je, kako su "Vesti" pisale, podneta krivična prijava za delo teške prevare.

Trifunović je, tim povodom rekao da ništa nije nezakonito i da je od 15,5 miliona dinara (oko 130.000 evra) uplaćenih jednom slovenačkom fondu, zarađeno pola miliona dinara (4.200 evra).
- Samo da poručim zabrinutim prijateljima i dušebrižnicima: Svako može da podnese krivičnu prijavu protiv bilo koga. Samo što mora na tom istom sudu i da dokaže nešto - kazao je Trifunović.

Podrška glumcu je u parlamentu stigla od poslanika Narodne stranke Miroslava Aleksića koji je pozvao Lončara da javne ličnosti koje su pomagale deci ne naziva plaćenicima koji žele loše državi. Poslanik je, povodom pitanja ministra ima li na svetu fonda koji uzme od građana, pa pare odu u neki fond, zapitao zašto nisu pohapšeni ti "koji kradu pare", ali i zašto je država dala 250.000 evra za lečenje malog Dušana baš u jedan od tih fondova.

Glumca su podržala i dva opoziciona saveza. Dragan Đilas iz Saveza za Srbiju kaže humane blate zato što nisu uz ovu vlast, a Saša Janković, lider Građanskog bloka 381, smatra da je cilj napada na Sergeja da ljudi izgube međusobno poverenje, liše mogućnosti samoorganizovanja i budu bespomoćne jedinke.

Svako svoje neka radi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je komentarišući tvrdnje "da je Trifunović novac za lečenje bolesne dece ulagao u investicione fondove i tako se praktično kockao" rekao da nema vremena da se bavi baš svim temama u društvu.
- Ako mislite da je moguće da imam vremena i za to, stvarno je nemoguće. A u ovoj zemlji neka svi rade svoj posao - rekao je Vučić.

2024 © - Vesti online