Nedelja 07.10.2018.
17:25
aljazeera.net

Sukob Tačija i Haradinaja na Fejsbuku

EPA//Valdrin Xhemaj
Ramuš Haradinaj i Hašim Tači

Portal Kossev podseća da su lideri vladajuće koalicije na Kosovu uradili nacrt rezolucije za dijalog sa Beogradom, za koji se očekuje da bude predložen za pomirenje. Taj Nacrt rezolucije sadrži šest tačaka, naglašavajući glavne principe za učešće Kosova u dijalogu.

Haradinaj, koji je dao detalje o rezoluciji Vlade o dijalogu sa Srbijom, ponovio je da u rezoluciji, takođe, stoji da granice Kosova ostaju nepromenjene i da se o tome ne pregovara.

"U tački jedan i tački šest Rezolucije Vlade, o kojoj smo se danas dogovorili sa liderima vladajuće koalicije, jasno je definisano da granice Republike Kosovo, kao nezavisne, suverene, demokratske, jedinstvene i nedeljive države su neprikosnovene i da ne može o njima da se pregovara i da će Skupština Republike Kosovo, kao vrhovna vlast, sa dve trećine glasova svih svojih poslanika, da ratifikuje pravno-obavezujući sporazum između Republike Kosovo i Republike Srbije", napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

Tači je u svojoj poslednjoj objavi napisao da "državni interesi Kosova moraju uvek biti iznad bilo koje političke partije ili izbornog interesa".

"Pozdravljam odluku političkih stranaka vladajuće koalicije za usklađivanje političkih stavova i izradi zajedničke rezolucije u dijalogu. To je veoma važno za našu zemlju da smo svi jedinstveniji i ujedinjeniji u zaštiti civilnih i državnih interesa u dijalogu između Kosova i Srbije u Briselu. Državni interes Republike Kosovo mora uvek biti iznad bilo koje stranke ili izbornog interesa", napisao je Tači, prenosi B92.

2024 © - Vesti online